A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága tavasszal versenyre hívta a családokat. A pályázati feladat az volt, hogy egy 30 másodperces videóban mutassanak be valamilyen közlekedési szituációt – építőjátékból –, melynek témája a biztonsági öv és / vagy a biztonsági gyermekülések használata.

-Hirdetés-

Az „Egyben tartja a családot” verseny eredményei:

  1. helyezett: Besze Zsófia és Besze Kornél Kiskunfélegyházáról
  2. helyezett: Osztró-Szász Gábor Áron Kiskunfélegyházáról
  3. helyezett: Durst Lily, Durst Liza, és Durst Gábor Kiskőrösről

Videójuk: 

Térségünkben első helyen, míg a megyében harmadikként végzett a kiskőrösi Durst család, akik az alábbi nem mindennapi nyeremények közül választhatnak:

  • Beszélgetés egy kávé mellett dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornokkal, Bács-Kiskun Vármegye rendőrfőkapitányával.
  • Betekintés a HÍRÖS Közterületi Támogató Alosztály (a vármegye kommandósai) életébe (ruházat, fegyverzet, részvétel egy köredzésen…) – ide minden család utazik majd, melynek időpontja még egyeztetés alatt áll.
  • Objektumlátogatás a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságon (Tevékenység-irányítási Központ, előállító helyiség, bűnügyi technika, rendőrautók, motorok, térfigyelőkamerák…)
  • Akcióban a rendőrökkel (Traffipax/sebességellenőrzés, biztonsági öv ellenőrzés…)
  • Gyerekeknek utazás rendőrautóval az iskolába/óvodába.

A Balesetmegelőzési Bizottság úgy döntött, hogy ez utóbbi élményben minden részvevő család gyermeke részesüljön, így történt meg az, hogy ma reggel Durst Liza és Lily rendőrautóval érkezett az óvodába, iskolába.

Liza

A kispajtások nagy örömmel fogadták őket. Voltak, akik örömükben tapsoltak, többen a rendőrautóba is beültek.

A Batthyány ovisoknak nem mindennapi élményben lehetett ma részük

Baltás Adrienn r. zászlós elmondta: fontosnak tartják, hogy a kisgyermekeket a biztonságos közlekedésre neveljék, már minél kisebb korban.

A Kiskőrösi Bem József Általános Iskolánál csoporttársai üdvözölték Lilyt

Az Európai Uniós adatok alapján a 0 és 14 év közötti gyermekeket érintő halálesetek közül minden tizedik közlekedési balesetre vezethető vissza, míg a gyermekek fogyatékossá, illetve mozgáskorlátozottá válásának legfőbb oka a közúti közlekedésben keresendő.

Forrás: https://tdk.bme.hu

 

Fotók: Baltás Adrienn 

MEGOSZTÁS