Márciusban a tabdi színjátszók úgy döntöttek, szeretnének kedveskedni a gyermekeknek egy meseelőadással, így meghívták a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermekeit, akik örömmel fogadták a meghívást. Hatalmas zsivajjal várták a gyermekek a Tabdi Amatőr Színjátszók Szeleburdi Amálka című mesejátékát.

Ezen az előadáson nemcsak a gyermekek izgultak, hanem a színjátszók is, hiszen 17 éves fennállásuk óta még soha nem adtak elő mesejátékot.

A színjátszók vezetőjét Picard Tünde mesélt arról hírportálunknak, hogy mi adta az előadás ötletét:
-Hirdetés-

-Már többször támogatta Tabdi Önkormányzata a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató rendezvényeit teremhasználattal, így legutóbb, mikor nálunk jártak, szerettem volna én is adni valamit a gyermekeknek. Annak idején a gyermek színjátszóimmal saját írású meséket adtunk elő, így felvetettem az ötletet a felnőtt csapatnak, hogy nevettessük meg a gyermekeket egy nekik szóló előadással. Mindenki azonnal igent mondott és lelkesen vetették bele magukat a feladatba.

Ekkor jött a fekete leves, hiába a rutin, a mesének más a nyelvezete, stílusa, előadásmódja, ezért nem volt könnyű dolgunk, de mindent megtettünk, hiszen hatalmas boldogság volt számukra, hogy ennyi kisgyermeket vendégül láthattunk. A gyermeki kacajnál nincs őszintébb öröm, s nekünk színjátszóknak ez mindennél többet ért! Igyekeztünk elvarázsolni a közönséget, s valódi színházélményt nyújtani, a díszlettel,  kosztümökkel és az előadásmóddal egyaránt .

A színjátszók jutalma nem maradt el, hiszen a gyermekek és a felnőttek is nagyokat nevettek, és hangos tapssal köszönték meg az előadást.

,,Itt Tabdiban mindig örömmel fogadnak bennünket, ezért nagyon hálásak vagyunk. A családjukból kiemelt gyermekeknek és nevelő-szüleiknek nagyon fontos, hogy együtt kikapcsolódjanak és erre ez az előadás remek lehetőség volt. Bács-Kiskun vármegyéből mintegy 180-an nézték végig és élvezték az előadást – hangsúlyozta Zsuboriné Zsuboriné Kovács Mária, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató szakmai vezetője.

Forrás, képek: Picard Tünde

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira