Ismét nagyszerű nyelvvizsga eredmények születtek tavasszal a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában. Verebélyiné Turán Zsuzsanna tanárnő 8 fős emelt angolos végzős csoportjából ezúttal 5-en tettek sikeres komplex középfokú nyelvvizsgát.

A felkészülés megkezdését a szülőkkel való egyeztetés előzte meg, amelynek során tisztázták, hogy egyáltalán nem életkori sajátosság, hogy egy 14 éves gyermek középfokú nyelvvizsgát tegyen. Ennek főleg az az oka, hogy a kötelező témák egy részéről ennek a korosztálynak még az anyanyelvén sincsenek meg a megfelelő ismeretei, ezért gyakoribb, hogy e megmérettetést inkább a középiskolás évek alatt vállalják.

-Hirdetés-

A korábban megszokott heti 5 óra mellé az intézmény plusz két órát biztosított a középfokú nyelvvizsgára készülőknek, így ők hétfőn már a nulladik órában az iskolapadban ültek, és kedden a hetedik óra is komoly felkészüléssel telt.

5 órájuk volt tehát hetente, amelyen a csoport mind a 8 tagja jelen volt, ezeket azonban tanár és diák részéről is gondos és körültekintő felkészülésnek kellett megelőznie. A tanárnő ugyanis azt kérte, hogy a siker érdekében rengeteg önálló munkát végezzenek el otthon a diákok, így az órák nagyrészt a feladatok ellenőrzésével és a szóbeli tételek kikérdezésével teltek.

A tanárnő munkáját pedig az bonyolította némileg, hogy a 8 gyermeket 3 féle nyelvvizsgára készítette fel egyszerre. 3-an készültek alapfokra, és 5-en középfokra, de a középfokra készülők közül 4-en Origó, 1 diák pedig – mivel édesapja amerikai – a BME egynyelvű vizsgájára készült.

Gratulálunk Garzó Grétának, Hadnagy Olivérnek, Hazafi Dánielnek, Schmél Dánielnek és Ottery Dánielnek a sikeres komplex középfokú angol nyelvvizsgához!

A sikeres nyelvvizsgát letett kis csapat Verebélyiné Turán Zsuzsanna tanárnő és Pethő-Szűcs Mária iskolalelkész vezetésével jutalomkiránduláson vett részt Budapesten.

A tanárnő természetesen az öröm és büszkeség mellett már a jövőre is gondol, hiszen szeptemberben újabb nyolcadikos csoporttal kezdi meg a nyelvvizsgára való felkészülést. Véleménye szerint nagyon sok jó képességű diák van közöttük is. Reményei szerint jövőre alapfokon és középfokon is még több sikeres nyelvvizsga bizonyítvány születhet, mely a KEVI általános iskolájában folyó színvonalas nyelvoktatás bizonyítéka.

Verebélyiné Turán Zsuzsanna tanárnő ugyanis a felkészülés hajrájában mindig azt kéri a diákoktól és a szülőktől, hogy kizárólag az iskolában és az otthon tanultakra támaszkodjanak, tehát lehetőség szerint ne vegyenek igénybe külső (különórai, magántanári) segítséget. 

Forrás, kiemelt kép: KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola

MEGOSZTÁS
Írta: vira