A kiskőrösi rendőrök június 14-én szabálysértési őrizetbe vettek két akasztói férfit, akik lakóhelyükön úgy vezettek autókat, hogy nem rendelkeztek vezetői engedélyekkel. Egyikük ráadásul ittas is volt.

Rajta kívül még Kiskőrösön kettő olyan sofőrt is megállítottak a rendőrök, akik ittasan vezettek, ezért őket is előállították. Egy helyi férfit pedig a kiskőrösi Madách Imre utcában ellenőriztek, miközben hatósági jelzés nélküli autót vezetett. Az intézkedés során kiderült, hogy a Kiskőrösi Járásbíróság 2023. július 11-ig a járművezetéstől jogerősen eltiltotta, ezért vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt miatt indult eljárás.

-Hirdetés-

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!
… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

Forrás: police.hu
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS
Írta: vira