Szedmák Roland ősszel a Kiskőrös megyei első osztályú bajnokságban szereplő labdarúgócsapatában játszott, majd télen váltott és egy szinttel feljebb lépett, Dunaföldvárra igazolt, akik a Tolna megyei első osztály bajnoki címére hajtottak. Amit végül meg is nyertek. Az NB III-as osztályozót is sikerrel vették, így a következő szezonban már az NB III-ban fog szerepelni a Dunaföldvár együttese. Szedmák Rolandot kérdeztem a váltásról, beilleszkedésről és a jövőbeni tervekről.

Hogyan kerültél Dunaföldvárra?

-Hirdetés-

A szezon kezdete előtt, nyáron félkészülési mérkőzést játszottunk Dunaföldvárral, de az őszt még Kiskőrösi színekben játszottam le. Ezután keresett meg Varga Balázs vezetőedző télen, hogy Dunaföldváron folytassam a labdarúgó pályafutásomat.

Milyen érzésekkel gondolsz vissza a Kiskőrösön töltött időszakra?

Jó szívvel gondolok vissza a Kiskőrösön eltöltött időszakra, főleg az első évre, amikor harcban voltunk a bajnoki címért. Mai napig kijárok a csapat mérkőzéseire, ha nem ütköznek a meccsek időpontjai egymással.

Megnyertétek a Tolna megyei első osztályt, illetve az NB III-as osztályozót. Hogyan értékeled a tavaszi szezont?

A keret erősségét mutatja, hogy a tavaszi szezont veretlenül fejeztük be. A vezetőség által kitűzött célokat kivétel nélkül teljesítettük, feljutottunk az NB III-ba, és a Magyar Kupa főtáblára is.

Hogyan sikerült beilleszkedj a csapatba?

Kellett egy kis idő mire megszoktam az új légkört, de edzésről-edzésre jobban éreztem azt, hogy a csapat tagja vagyok.

Több gólt is lőttél a tavaszi szezon során. Melyik volt a legemlékezetesebb számodra?

A Tamási együttese ellen szerzett mesterhármasomat emelném ki, amelynek köszönhetően további folyamatos játéklehetőséghez jutottam.

Hogyan értékeled a teljesítményed?

Az első pár fordulóban nem kaptam annyi játéklehetőséget, így személy szerint volt bennem hiányérzet, de a Tamási elleni mérkőzésen bekerültem a kezdő 11-be. Szerencsére onnantól kezdve bent tudtam ragadni.

Bekerültél a szezon csapatába is ez egyik Tolna megyei hírportál összesített listáján. Milyen érzésekkel töltött el az, hogy fél év alatt sikerült bekerülnöd ebbe az illusztris csapatba?

Meglepődtem amikor a saját nevemmel találkoztam ebben az illusztris névsorban, ahol komoly NB-s múlttal rendelkező játékosok szerepelnek. Igazán nagy elismerés ez számomra.

Pár nevet mondanál azoknak, akik nem ismerik a Dunaföldvárt, hogy kik is szerepelnek most ott?

Nem szeretnék egy nevet sem kiemelni, mivel egy csapat vagyunk, de olyan játékosokkal sportolok, akiknek játékát pár éve még csak TV-n keresztül követhettem az NB1-ben.

Mik a jövőbeni terveid? Maradsz Dunaföldváron?

Igen, maradok Dunaföldváron. A héten sikeresen megegyeztem a vezetőséggel és a következő szezont is a Dunaföldvár színeiben fogom megkezdeni.

Képek: Szedmák Roland archív

MEGOSZTÁS