A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában nagy hangsúlyt fektetnek az oktatás során az idegen nyelv tanulására. Az intézményben működik német nemzetiségi és emelt szintű angol nyelvoktatás.

Már korábban is mindkét idegen nyelvből többen tettek le a 8. osztály befejezésig különböző szintű nyelvvizsgát, és idén az ilyen tanulók sora hét diákkal bővült. Az iskola tanulói az Origó Nyelvvizsgaközpont kecskeméti és budapesti intézményeiben májusban tettek szóbeli és írásbeli vizsgát. A diákok az eredményeket a napokban kapták meg, hogy sikeres komplex középfokú nyelvvizsgát tettek angol és német nyelven.

-Hirdetés-

Fontos kiemelni, hogy ezt az állami nyelvvizsgát 14 éves kortól lehet letenni és mind a hét diák most 14 éves. A diákok szép eredménye 8 év kitartó munkának a gyümölcse, mely során az utolsó tanévben már a korábbinál is intenzívebb célzott, heti hét órányi nyelvtanulás áll a gyermekek mögött.
A felkészítő tanár német nyelvből Tüske Bernadett, angol nyelvből pedig Verebélyiné Turán Zsuzsanna volt.

Balról: Ottery Dániel, Mészáros Katica, Hazafi Dániel, Garzó Gréta, Hadnagy Olivér, Simon Jázmin, Schmél Dániel
Sikeres angol komplex középfokú nyelvvizsgát tett Ottery Dániel, Hazafi Dániel, Garzó Gréta, Hadnagy Olivér, Schmél Dániel.
Sikeres német komplex középfokú nyelvvizsgát tett Mészáros Katica és Simon Jázmin.

Ez a szép eredmény hozzásegíti a gyermekeket, hogy a későbbiekben plusz pontszámokhoz jussanak a felsőfokú intézményekbe való bejutáshoz, valamint a munkaerőpiacon is komoly előnyüket jelenthet.

Kapcsolódó cikk
Öt KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolai tanuló tett sikeres komplex középfokú nyelvvizsgát
Öt KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolai tanuló tett sikeres komplex középfokú nyelvvizsgát
Ismét nagyszerű nyelvvizsga eredmények születtek tavasszal a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában. Verebélyiné Turán Zsuzsanna tanárnő 8 fős emelt angolos...
MEGOSZTÁS