2023. június 16-án pénteken délután tartotta ballagási ünnepségét az akasztói Kunszt József Katolikus Általános Iskola. A hagyományokhoz híven idén is a Római Katolikus Templomban köszöntek el ballagó diákjaiktól ünnepélyes keretek között.

-Hirdetés-

Idén két osztály, összesen 27 gyermek ballagott az intézményből, akiktől osztályfőnökeik – Beszedics Zoltánné (8.a) és Kugelman Edit (8.b) – a ballagás előtt köszöntek el az utolsó általános iskolai osztályfőnöki órájukon, majd utoljára együtt vonulva végig az iskola folyosóin ünnepélyes menetben érkeztek meg a templomba.

A műsor a Himnusz eléneklésével kezdődött Kiss István atya orgonakíséretével, majd az iskola hetedik osztályos diákjai versekkel búcsúztak a ballagó diákoktól. Az intézmény fúvós hangszeren játszó növendékei színesítették a műsort, Fuchs Attila tanár úr felkészítő munkájának köszönhetően.

Szalagot kötött fel Mácsik Jázmin és Varga Petra

A hetedik osztályosok nevében Suhajda Gitta búcsúzott a nyolcadikosoktól, majd a zászlóátadás következett, melyre emlékszalagot kötött fel Mácsik Jázmin és Varga Petra.

Ujváriné Lengyel Éva az iskola igazgatónője beszédében felelevenítette a ballagó nyolcadikosok intézményükben szerzett élményeit, versenyeken elért eredményeit, külön kiemelte és könyvjutalomban részesítette Odrobina Grétát, aki a tehetséggondozó angol szakkör egyik kiemelkedő tanulója volt. Klajkóné Vén Krisztina tanárnő tehetséggondozó munkája eredményeképpen Odrobina Gréta angol nyelvből sikeres alapfokú B1 típusú nyelvvizsgát tett le a tanév során.

Odrobina Gréta

Hagyománynak számít már, hogy a ballagási ünnepségen köszöntik azokat a diákokat is, akik magatartásukkal, szorgalmukkal és kitartó munkájukkal kiemelkednek társaik közül. Idén két tanuló Győri Eszter és Tóth Boglárka vehetett át nyolc éven át tartó kimagasló munkájáért jutalmat.

Szintén szép hagyomány, hogy az Akasztói Hegyközség támogatja azokat a diákokat, akik agrárképzésben folytatják tovább tanulmányaikat. Gubán Gyula az Akasztói Hegyközség elnöke idén három tanulónak: Bogdán Tímeának, András Dávidnak és Szabó Zsombornak adta át a Hegyközség támogatását.

(b-j): Bogdán Tímea, Gubán Gyula, Szabó Zsombor, András Dávid

Az intézmény számít a szülők támogató, segítő munkájára is, így nemcsak a diákoktól búcsúztak, hanem egy jelképes ajándékkal köszönetet mondtak azoknak az SZMK-s szülőknek is, akik nyolc éven át segítették a pedagógusok munkáját: Juhász-Turán Izolda, Odrobináné Zsellér Tímea és Szabóné Boldizsár Brigitta vehette át az iskola ajándékát.

A nyolcadik osztályosok nevében Tóth Boglárka mondta el búcsúzó beszédét. A pedagógusoktól Győri Eszter, míg a szülőktől Odrobina Gréta búcsúzott.

A ballagási ünnepség a szózat eléneklésével zárult, majd a nyolcadik osztályos diákok egy fát is elültettek az iskola udvarán.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (158 db kép)
MEGOSZTÁS