A tavalyi évhez hasonlóan idén nyáron is a Soltvadkerti TE birkózó szakosztálya rendezi meg az Országos Strandbirkózó Bajnokságot. A verseny I. fordulóját a Vadkerti-tó partján rendezték meg június 18-án, amelyre az ország minden részéről érkeztek indulók.

A háromfordulós versenysorozatban több korosztályban, férfi és női kategóriában, a gyermekektől kezdődően a felnőttekig mérik össze erejüket a résztvevők. A küzdelmek a homokos területen kialakított három küzdőtéren folytak, összesen 20 súlycsoportban. Előzetesen 147-en neveztek a versenyre, akik 45 klub képviseltében érkeztek Soltvadkertre, ami emelkedést jelent a tavalyi évhez viszonyítva.

-Hirdetés-

A soltvadkertiek Kozák István edző vezetésével szerepeltek 14 indulóval, akik közül többen igen jó teljesítményt nyújtva végeztek érmes helyen.

A soltvadkerti birkózók eredményei:

-35kg: Nagy Milán 4. hely
           Lippai Dorina 2. hely
           Lippai Áron 1. hely
-45kg: Lippai Lili
-55kg: Virág Bálint 5. hely
           Müller Balázs 2. hely
+55kg: Heiszenberger Alex
            Dági Patrik
            Tóth László Szemír

U18-as korosztály (nők):

-60kg: Bán Panka 1. hely
           Ilyés Emőke-Dalma 4. hely

U18-as korosztály (fiúk):

-70kg: Osztatni Zsombor 2. hely
+80kg: Dobos Botond
            Lakatos Árpád 1. hely

Felnőtt (női):

+70kg: Virág Zsófia 1. hely

Felnőtt (férfi):

+90kg: Lakatos Árpád 5. hely

A verseny ideje alatt érkezett haza Müller Petra is, aki a Soltvadkerti TE birkózójaként az albániai U17-es EB-n 73 kg-ban bronzérmet szerzett. A birkózó szakosztály életében ő az első sportoló, aki világversenyen érmes helyezést ért el, így nagy örömmel köszöntötte a fiatal versenyzőt egy csokor virággal a klub részéről Lakatos Attila elnök, Kiss Nándor titkár és Kozák István edző.

Kapcsolódó cikk
Müller Petra bronzérmet szerzett az U17-es Európa-bajnokságon
Müller Petra bronzérmet szerzett az U17-es Európa-bajnokságon
,,Müller Petra az U17-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett Albániában (Tiranában). A Soltvadkerti T.E. – Birkózó Szakosztály első világversenyről származó érmét Petra...
Kiss Nándor, Müller Petra, Lakatos Attila, Kozák István (b-j)

A Soltvadkerti TE birkózó szakosztálya köszönetét fejezi ki a támogatóknak a sok és önzetlen segítségért, amivel lehetővé tették az Országos Strandbirkózó Bajnokság I. fordulójának színvonalas megrendezését: Schäffer Tamásnak a sátrakat, asztalokat, padokat, BS Plastic Kft., Pölöskei Szörp ZRT., Variens Kft., Szervánszky cukrászda, Módus Vivendi KFt. (Lakatos Gábor), Soltvadkert Város Önkormányzata, Windecker Zsoltnak és családjának a finom ebédet, Dokinak (Flórián János) a büfét, Gyimóti Tibornak a kihangosítást és a jó hangulatot, valamint nem utolsó sorban a vadkerti birkózók szülői csapatának, mert nélkülük nem tudnának ilyen nagyszerű eseményeket rendezni.

Az Országos Strandbirkózó Bajnokság további fordulói:

II. forduló – Vadkerti-tó
Július 1. (szombat) 10.00

III. forduló – Siófok Plázs
Július 23. (vasárnap) 10.00

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (103 db kép)
MEGOSZTÁS