Június utolsó hétvégéjén, 23-án pénteken és 24-én szombaton számos program kerül megrendezésre térségünkben. Sport, művészet, történelem, szórakozás, koncert, családi kikapcsolódás? Mindenki találhat kedvére való elfoglaltságot!

2023. június 23., péntek:

KECEL

Szentgyörgyi Erika festőművész és Varga Eszter fotográfus ,,Ki hívott közétek tanyák!” című közös kiállításmegnyitója pénteken 18 órakor veszi kezdetét a Keceli Városi Múzeumban. Köszöntőt mond Balázs Ferenc, a Keceli Helytörténeti Gyűjtemény igazgatója. A tárlatot Imre Károly, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Intézet nyugalmazott igazgatója nyitja meg. Az eseményen közreműködik Maszlik Nóra és László Blanka.

SOLTVADKERT

-Hirdetés-

Múzeumok Éjszakája program keretében:

  • 17:00 órakor nyitják meg a Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott makramé, quilling, papírfonás és békési hímzés szakkörök kiállítását a Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtár dísztermében.
  • Kóstolóval egybekötött méhészeti bemutatón vehetnek részt az érdeklődők a Nagy-Pál István Helytörténeti Gyűjtemény udvarán 17:30-kor. Közreműködik Haskó László és Gusztos Szilárd.
  • A Soltvadkert nevezetességei kártyajáték alapján helytörténeti séta indul 18:00 órakor, melyre előzetes regisztráció/jelentkezés szükséges a 0670/773-93-35 telefonszámon.
  • Az új hullámú szórakozás kedvelőre is gondoltak, és szabaduló szoba 45 perc Soltvadkert körül programra is lehet előzetesen regisztrálni a 0670/773-93-35 telefonszámon.

2023. június 24., szombat:

KISKŐRÖS

2023. június 24-én kerül először megrendezésre a BácsKiskunUltra futóverseny, az Alföld Ultrája 50 mérföldes, 50 kilométeres és félmaratoni távokon. Az eseménnyel kapcsolatos további információ IDE kattintva olvasható.

Múzeumok Éjszakája a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum galériáján. 18 órától várja az érdeklődőket Káplán György énekművész, a Magyar Kultúra Lovagja Petőfi-nóták című előadására. Zongorán kísér és az előadást Szatmári Imre karnagy vezeti.

A kiskőrösi Úttörténeti Múzeumban a Múzeumok Éjszakája program keretében az alábbi programokkal várják a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat:

  • 18:00 ,,Úton” című képzőművészeti kiállítás, melyet dr. Csizmár István a Kőrös Körül a Művészetért Egyesület elnöke nyit meg.
  • 19:00 ,,Legfőbb támaszunk a söntéspult avagy a FRÖCCS” a Szilveszter Társulat bemutatásával.
  • 20:00 Szürke Verebek Jazzbandája koncert.
  • 23:00 Szent Iván éji mulatság a Hétszínvirág Alapítvány élőzenés táncháza. Dr. Filus Erika mesél az éjszakához kapcsolódó népszokásokról.
  • 24:00 Tábortűz, tűzugrás és folytatódik a táncház.
  • 00:30 Kerti parti Tóth Imivel hajnalig.

Mindeközben a múzeumban mindenkit vár Lehr Péter útépítő terepasztala és egy különleges éjszakai tárlatvezetés. A FRÖCCS erre az alkalomra készített koktélokkal kedveskedik. Megkóstolhatják Gyurján Attila díjnyertes gyógynövény likőrjét, a Wolf & Lamb-et, és Nagy Imi grillezett finomságokkal készül.

KECEL

Meggy Bringatúra 2023., melyre ingyenesen nevezhetnek a sportolni vágyók. A Fresh Fruit TÉSZ telepén /Kecel, Császártöltési u. 75/ kell regisztrálni indulás előtt /ásványvíz, gyümölcslé rendelkezésre áll/, a beérkezéskor pedig minden résztvevőt emléklappal és meggyes pitével várnak a szervezők. Meghirdetett távok: 35 km, 62 km és 110 km. Start/Cél: Fresh Fruit TÉSZ telep, Kecel, Császártöltési u. 75.
További részletekről érdeklődni: info@freshfruit.hu vagy a 0620/2300355 telefonon lehet.

18 évesek köszöntése. Kecel Város Önkormányzata június 24-én, szombaton 16 órai kezdettel ünnepséget rendez a Városi Múzeumban, melynek keretében köszöntik az idén 18. életévüket betöltő keceli fiatalokat.

19 órakor állandó kiállítás nyílik a Keceli Városi Múzeumban Kecel határának régészeti emlékei címmel.

Múzeumok Éjszakája a Pintér Művek Haditechnikai Parkban 16:00-tól 23:00 óráig. A rendezvény időtartama alatt a kiállítás megtekintése és a programokon való részvétel egyaránt INGYENES!

Egészen különleges látványt nyújt a Motor Gyűjtemény Kecel esti és éjszakai megvilágításban. Ezt szeretnék megmutatni június 24-én, a Múzeumok Éjszakája alkalmával 17.00 és 24.00 óra között. A belépés ingyenes.

Kapcsolódó cikk
Nagy érdeklődés mellett nyitott meg a Motor Gyűjtemény Kecelen
Nagy érdeklődés mellett nyitott meg a Motor Gyűjtemény Kecelen
2023. június 18-án vasárnap hivatalosan is megnyitotta kapuit a keceli Motor Gyűjtemény. Hatvani Árpád tulajdonos már gyermekkora óta rajong a...

KASKANTYÚ

15 órától kerül megrendezésre a II. Citerás találkozó Kaskantyú rendezvényterületén.

SOLTSZENTIMRE

Az óvodások részére jótékonysági családi napot rendeznek Soltszentimrén, a Közösségi téren.

  • 10:00 órától táncház
  • 11:00 Molnár Zsófi gyermekkoncertje
  • 12:00 az ebéd paprikás krumpli. 1000 ft/fő, az óvodásoknak ingyenes.
  • 14:00 családi torna
  • 15:00 lányos/fiús apukák focimeccse

Mindemellett egész napos programokkal, valamint büfével várják a szervezők az érdeklődőket.

TÁZLÁR

A sportpályán egész napos Juniálison vehetnek részt a kikapcsolódni vágyók Tázláron.

Mindenkinek jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást és élményekkel teli hétvégét kívánunk!

Kiemelt kép: illusztráció

 

 

MEGOSZTÁS