Geiger Bálint igazi futball családban nőtt fel, így nem volt kérdés, hogy ő is a labdarúgás mellett kötelezi el magát. Csengődről indulva most ott tart, hogy profi szerződést kapott a patinás NBI-es Újpesttől, így az új szezonra való felkészülést is már az első csapattal kezdte meg. Vele beszélgettem a kezdetekről, klubváltásokról és természetesen a friss profi szerződésről.

-Hirdetés-

 

Hogyan kezdődött a futball iránti szereteted?

Mivel az egész családom focizott, így nekem sem volt kérdés, hogy melyik sportágat fogom választani. Mikor még édesapám is futballozott nagyon sokszor, szinte mindig jártunk a meccseire, hiszen már akkortól a mai napig drága apukám a legnagyobb példaképem.

Milyen út vezetett az Újpestig?

Pályafutásomat 4 éves koromban kezdtem itt Csengődön a helyi csapatban, majd később kerültem Kiskőrösre. A következő években megjártam még a Kecskemét és Dunaújváros korosztályos csapatait is. 12-13 éves lehettem, amikor úgy hozta a sors, hogy elköltözöm otthonról, ugyanis Felcsútra igazoltam. Ott három évet töltöttem, majd úgy éreztem, hogy a saját fejlődésem érdekében lépnem kell. Ekkor mentem el az Újpesthez próbajátéka, ahol az első edzés után megfeleltem. Tetszettek is az ottani körülmények, a csapat is, úgyhogy nem volt kérdés hogy odaigazolok-e vagy sem.

A mögöttünk álló szezonban az Újpest második számú együttesében szerepeltél. Hogyan sikerült a szezon? Mennyire vagy elégedett az elért 9. hellyel?

Az első fél évben, nyáron az első pár forduló nem igazán sikerült úgy, ahogyan elterveztük, de aztán a csapat teljesen összekovácsolódott, összeszedtük magunkat és egészen az 5. helyig feljöttünk, erről a pozícióról vártuk a téli szünet utáni folytatást. A második fél év sem indult teljesen jól, sajnos jöttek a vereségek, ez miatt kerültünk a 9. helyre. Szerintem a csapat többre is képes lett volna, sajnálom, hogy lecsúsztunk a tabella elejéről a középmezőnybe. Viszont annak nagyon örülök, hogy meghatározó tagja tudtam lenne ennek a nagyszerű együttesnek és 32 meccsből 31-szer kezdőként tudtam pályára lépni lila-fehér mezben.

Fotó: Réti Zsolt
Múlt héten jött a hír, hogy profi szerződést kaptál az Újpesttől. Milyen érzés egy ilyen patinás fővárosi klubtól szerződést kapni?

Gyerekkori álmom volt, hogy egyszer profi szerződést írhassak alá, akkoriban még nem volt kitűzve csapat, hogy hol, mert gyerek voltam, de mikor a lila fehérekhez igazoltam, akkor már tudtam az első perctől kezdve, hogy én ebben a klubban szeretném aláírni azt a bizonyos szerződést, ezért amikor megtudtam, hogy az Újpest FC szeretne velem profi szerződést kötni, leírhatatlan boldogság töltött el. Aki ismer, az tudja jól, hogy én mennyi mindent megtettem a gyermekkori álmomért, rengeteg áldozatot kellett hoznom, sok lemondással járt, de mindig tudtam, hogy mi a célom és csakis ez lebegett a szemem előtt. Így mentem neki minden edzésnek és meccsnek.

Ez azt jelenti, hogy nyáron már az első csapattal kezdted a felkészülést?

Igen, a felkészülést az első csapattal kezdtem el már a hét elején, aminek szintén nagyon örülök.

Fotó: Réti Zsolt
Milyen poszton vagy posztokon játszol?

Védekező középpályás vagyok, itt érzem a legjobban magam, de hogyha kicsit feljebb kell játszanom, 10-es pozícióban akkor sem mondhatom, hogy ez idegen poszt számomra, mert volt pár alkalom, hogy az edzők itt számítottak rám.

A jövőre nézve mik a terveid?

Első sorban szeretnék bizonyítani a stáb minden tagjának, és ha lehetőséget kapok meccseken, akkor élni is vele, majd szeretnék bemutatkozni az élvonalban. Hosszú távú célom pedig, hogy meghatározó alapembere legyek az együttesnek, és ha eljön az ideje szívesen kipróbálnám magam a címeres mezben.

 

Kiemelt kép: Réti Zsolt

MEGOSZTÁS