Hittanos napközis táborban vehettek részt június 19-23. között az alsó tagozatos diákok a kiskőrösi Szent József Római Katolikus Plébánián. Idén 35 gyermek részvételével zajlott a tábor, amelynek tematikáját jól felépített bibliai történetek határozták meg.

 

-Hirdetés-

Tóth Katalin – hitoktató írása. 

A hét kitűnő megalapozásaként a vasárnap esti tanév végi hálaadó szentmisében együtt ünnepelte az egyházközség az eredményekben gazdag tanév zárását. A Te Deumot követően a plébánia udvarán kerti party várta a családokat, amely több meglepetést is tartogatott hittanosainknak. A gyerekpezsgővel való közös koccintás előtt felsorolásra kerültek azok az alkalmak és teljesítmények, amelyek során aktív diákjaink eredményeket és közös élményeket szereztek egyházközségünknek.

Tanulóink szép sikereket értek el az espereskerületi hittanversenyen, ahol csapatban indulva mindhárom dobogós helyet elfoglalták.

1. helyezett: Mester Máté, Németh Máté, Szabó Mátyás.
2. helyezett: Csenki Éva Kata, Peckmann Petra, Petrolán Áron.
3. helyezett: Grausza Dávid és Volák Zalán.

A karácsony ünnepére készülve száz diákunk vett részt közös adventi koszorúkészítésen a plébánia közösségi termében. A legkisebbek sem maradtak ki a karácsonyi készület hangulatából, összevont óvodai templomi interaktív hittanóránkon négyszáz óvodás volt jelen egyszerre. December 24-én iskolásaink templomi pásztorjátéka hozta közelebb a hívekhez a megtestesülés csodáját. A vidámság és a játék sem maradt el, erről a fergeteges plébániai farsangi mulatság szervezői gondoskodtak kicsik és nagyobbak számára. A nagyböjti szertartásokat tizenkilenc gyermek által végzett keresztút tette még bensőségesebbé. Templomunkban az édesanyákat a gyerekek szívhez szóló verseivel köszöntöttük. Júniusban 26 tanítványunk részesült az első szentáldozásban ünnepélyes keretek között. Nem maradt ki a felsorolásból diákjaink iskolai életben nyújtott aktív és szorgalmas jelenléte és sportolóink méltatása sem. A Tóth Tibor plébános által tartott rövid értékelés így nem is volt olyan rövid, ám annál színesebb és szívmelengetőbb, mert sokan voltunk ott pezsgős pohárral a kezünkben és mindannyian megemlítésre kerültünk. A plébánia udvara megtelt, és akik azt megtöltötték, mind részt vettek a tanév folyamán az egyházközség életében, eredményesebbé, színesebbé téve azt. Nem maradt el a köszönet a szülők felé sem, akik támogató jelenlétükkel és együttműködésükkel lehetővé tették azt, hogy gyermekeiket bevonjuk a közösség életébe és annak aktív szereplőivé váljanak. A pezsgőspoharak hamar kiürültek, mert az udvar közepén egy hatalmas légvár várt a szorgalmas diákokra. Nem maradt el a pizza és az üdítő sem, aki pedig kimelegedett a sok élményben, jégkrémmel hűsíthette magát. A kertben életre kelt a szabadtéri sakk és száguldoztak a hinták, előkerültek a társasjátékok és a labdák. Felnőttek és gyerekek, kicsik és nagyok vidáman ünnepelték a közös sikereket, eredményeket.

Az összejövetel végével nem maradt sokáig csendes a plébánia, hiszen másnap reggel nyolc órától fogadta a plébános atya és a hitoktatók a hittanos napközis tábor résztvevőit. Egész héten folytatódott a vidám gyerekzaj, az éneklés, a közös imádság, a játék. Táborunk tematikájának alapgondolatát a tanévzáró szentmisében elhangzott prédikációból vettük, amelyben Tóth Tibor atya elmondta, hogy ha elindulnánk az egyházmegyénk érsekétől és visszakövetnénk Egyházunk korábbi főpásztorait, eljutnánk egészen az apostolokig. Ezt jelenti az, hogy a Katolikus Egyház megőrizte az apostolok testületével való folytonosságot és egységet, és ennek eredménye az, hogy mi, ma, itt Kiskőrösön jelen vagyunk.

Fotók: Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS