2023. június 23-25. között rendezték meg idén a jubileumi, X. Kupi Strandkézilabda Kupát a Vadkerti-tó partján. Az idei évben is nagy volt az érdeklődés a torna iránt, hiszen a nevezés megnyitása után nem sokkal be is telt mind a negyven hely. Sok csapat csak a várólistára került. Mind a női mind a férfi mezőnyben 20-20 csapat versengett a végső győzelemért. Idén is a jól megszokott páros, Demeter Ádám és Nagy Gábor szervezték a tornát.

A csoportmérkőzések után a középdöntőben folytatták a csapatok, majd a középdöntős csoportok végeredménye döntötte el a helyosztók párosításait. A hétvége folyamán izgalmas és látványos találkozók voltak. Pénteken a nagy meleget lezáró hidegfronttal érkező vihar kissé felborította a menetrendet, azonban szombaton és vasárnap ideális időben küzdöttek az együttesek.

Csak úgy repkedtek a játékosok a három nap során
Idén mind a nőknél, mind a férfiaknál új győztest avattak.
-Hirdetés-

A női finálét játszották le először. A PINK GIN és az SZBI együttesei kerültek a döntőben, ami igazán izgalmasra sikeredett. Az első félidőt az SZBI nyerte, míg a másodikat szoros csatában végül a Pink Gin. A szabályok értelmében jöhetett a szétlövés, ahol végül a Pink Gin együttes lányai hibáztak kevesebbet, így ők nyerték meg a jubileumi tizedik Kupi Kupát.

A Pink Gin csapata nyerte a női tornát
A férfiaknál a tavalyi bronzérmes Zaklajda Team és korábban már az első hatban végző Turmix együttese játszotta a döntőt.

A férfi finálé még izgalmasabbra sikeredett, mint a női. Az első félidőben egy időn túli büntetővel egyenlített a Zaklajda Team, így az első felvonást aranygól döntötte el, ezt a találatot végül a Zaklajda Team vitte be. Az első félidő után a Zaklajda Team került előnybe. A második játékrészben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban a Turmix nem adta fel és végül megnyerte a második játékrészt. Hasonlóan a női döntőhöz, itt is jöhetett a szétlövés a végső győzelemért. Az idegek harcát végül a tavalyi bronzérmes Zaklajda Team bírta jobban, ezért a férfiaknál Zaklajda József csapata győzött.

A férfiaknál a Zaklajda Team örülhetett a finálé után

A tornán a pénteki vihar miatt nem játszották le, csak az első tíz csapat helyosztóit. Ezek után alakult ki a végeredmény.

Nők:

1. Pink Gin, 2. SZBI, 3. Bajos Csajok, 4. Hot Shots, 5. Kupicicák, 6. Farkas Falka, 7. Kupidák, 8. Only Fun’s, 9. Aznaposok, 10. Ciao Bella.

Férfiak:

1. Zaklajda Team, 2. Turmix, 3. Szeszpanyol, 4. Talajok, 5. Homokfutók, 6. Meccs Elmarad, 7. Fatal Error, 8. Hendikepp, 9. Csokimikulások, 10. Kupi Team.

Küzdelem a labdáért a kezdő feldobás után

A tornán most is díjazták a legjobbakat. A szervezők különleges érmekkel készültek a jubileumi tornára, és napszemüveget valamint kulacsokat is nyertek a dobogósok.

  • Legjobb mezőnyjátékos: Gubrán Alexandra (Pink Gin), Gyallai Bercel (Turmix)
  • Legjobb kapus: Horváth Dorka (Farkas Falka), Gál János (Zaklajda Team)
  • Legjobb védő: Sendula Zoé, Bács Attila (Zaklajda Team)
Különdíjasok balról: Sendula Zoé, Horváth Dorka, Gyallai Bercel, Gurbán Alexandra, Gál János, Bács Attila

Minden évben külön is díjaznak egy férfi és egy női játékost a helyiek közül, akik a jövő reménysége díjat kapják meg. Idén ezt az elismerést: Bánfi Boglárka és Bíró Dániel érdemelte ki.

A díjakat Demeter József a Kinkunhalasi UKSC elnöke, Járdi Ádám a Bács-Kiskun Vármegyei Kézilabda Szövetség elnöke, Schnürlein Andor a Vadkert Komszolg KFT. ügyvezetője, és Nagy Gábor főszervező adták át.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (282 db kép)
MEGOSZTÁS