Sokan használják ki a lehetőséget, hogy munka és család mellett is átképezzék vagy tovább képezzék magukat. Ezt segíti a Wattay is a felnőttoktatási lehetőségek széles skálájával. A 2022-2023-as tanév II. félévében már nyolc szakmát oktattak, több, mint 100 felnőtt részére.

 

-Hirdetés-

A februárban indult háromféle ágazati alapoktatás zárásaként 2023. júniusában 55-en tettek sikeres ágazati vizsgát. A képzésben részt vevők ezzel a Gépészet, az Épületgépészet, valamint a Fa- és bútoripari ágazatban történő munkavégzéshez szükséges szakmai alaptudást és végzettséget szerezték meg. A szakirányú képzés során, már célirányosan épület- és szerkezetlakatos, hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő, víz- és csatornarendszer-szerelő, illetve az asztalos szakmákat tanulják majd.

Beiratkozáskor lehetőség van a korábbi tanulmányok, az előzetesen megszerzett tudás vagy hasonló munkakörben megszerzett szakmai tapasztalat figyelembevételével felmentést kérni adott tantárgyak tanulása alól. Ezzel a lehetőséggel a jelentkezők közül többen is éltek.

A napokban jelent meg a felnőtteknek szóló, 2023 szeptemberében induló képzések listája. A Wattayban újra választható a két éves érettségire felkésztő képzés, de indul a Szociális ápoló és gondozó, a Kisgyermekgondozó, -nevelő, a Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakmák megszerzését célzó oktatás is. A fiúknak-férfiak az Asztalos, az Épület- és szerkezetlakatos, a Hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő, a Víz- és csatornarendszer-szerelő, a Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, a Gépi és CNC forgácsoló, valamint a Hegesztő végzettség megszerzésére lesz lehetőségük.

A jelentkezéseket a Wattay honlapján és személyesen, az Árpád utca 20. szám alatt is várják.

Szöveg, fotók: Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium

MEGOSZTÁS
Írta: vira