Már éve óta szerveznek a fülöpszállási iskolában napközis Erzsébet-tábort. A tanév végeztével június utolsó hetében ismét színes programokkal várták az alsós gyerekeket a szervezők, Gyenesné Miskolczi Aranka és Tengölics Margit a tábor helyszínén.

-Hirdetés-

A tábornyitó alkalmával fontos balesetvédelmi szabályokra hívták fel a pedagógusok a táborozók figyelmét, csapatépítőjátékokat játszottak és közben nagy izgalommal várták vendégüket, a Kígyósi Csárda séfjét, Balog Martint, akivel gyümölcszselét és kecskesajtos kukorica puliszkát készítettek. Délután a Biczó Csárdába kerékpároztak ki, ahol megtekintették a gyönyörű lovakat, szürkemarhákat és a közös játék sem maradhatott el.

Másnap egész nap a kígyósi Kostök holtágnál töltötték az időt, délelőtt Micskei János, a szabadszállási vadásztársaságtól és fia, látták el a gyerekeket hasznos információkkal, délután pedig a horgászás fortélyaiba pillanthattak bele a táborlakók.

Másnap Kasnyikné Tóth Melinda és családja látta vendégül a csapatot, a gyerekek bepillantást kaptak arról, hogyan lehet a 21. században jurtában élni, lépes mézet ettek majd lovas kocsikáztak.

Nagy öröm volt a gyerekeknek, hogy a Kerekkaland kalandpark újra a programok között szerepelt, amit a szintén közkedvelt strandolás követett az Izsáki Horgász- és Pihenőpark területén.

Az utolsó napon moziztak a Szabadszállási ÁMK-ban, ahol a helytörténeti gyűjteményt is megtekintették, végül a tábor helyszínén táborzáró-vízibomba csatát vívtak fiúk a lányok ellen, a kánikulára való tekintettel papírlegyezőket készítettek, pizzáztak, fagyiztak, és szomorú szívvel búcsúztak:

„Hű de jó, hű de jó,                                                                                                 Hepis tábor csuda jó,                                                                                              Sajna most már itt a péntek,                                                                                       De jövőre visszatérek,                                                                                             Hipp, hipp, hurrá!”

A táborozók nevében köszönet jár a tábor vendégeinek, azoknak, akik szabadidejüket nem sajnálva fogadták a gyerekeket, Fülöpszállás polgármesterének, Gubacsi Gyulának, az önkormányzat sofőrjeinek, a napközi konyha dolgozóinak, a pedagógusoknak és nem utolsó sorban a segítséget nyújtó Szülőknek, a tábor szervezőinek: Gyenesné Miskolczi Arankának és Tengölics Margitnak.

Nagyon kellemes, tartalmas nyári szünidőt kívánunk mindenkinek!

Szöveg: Schantlné Farkas Julianna igazgató   

Fotók: Juhász Kitti, Gyenesné Miskolczi Aranka és Tengölics Margit 

További fotók: Herpai Vilmos Általános Iskola Facebook oldal                                                                                       

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira