Idén is színes programokkal várták a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház munkatársai a Természetjáró táborban résztvevő gyerekeket június 26-30-ig.

-Hirdetés-

Hétfőn délelőtt, Schneider Viktor, a Kiskunsági Nemzeti Park kommunikációs és oktatási munkatársa látogatott el és tartott egy interaktív előadást a rákosi vipera program keretében. A táborozók megtudhatták honnan ismerhető fel a rákosi vipera, mivel táplálkozik és azt is, hogy hogyan hozza világra utódait. A délután folyamán az Érzékek kertjébe, a keceli levendulás kertbe látogattak, ahol Filus Attiláné Éva fogadta őket, és közösen elkészíthette mindenki a levendulákból font karkötőjét és illatzsákját.

Kedden, a kis csapat a Hatvani Lovastanyára látogatott, ahol megismerkedhettek a tanya állataival, betekintést nyerhettek az állattartás rejtelmeibe, és még nyeregbe is pattanhattak. Ebéd után színes szélpörgőket készítettek, és az MPE Ifjúság- és Családépítő Szolgálat szervezésében egy különleges játékot, a floorballt is kipróbálhatták.

A harmadik nap a Vörös-mocsárban tett túrával kezdődött. Agócs Péter, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület-vezetője beszélt a gyerekeknek a területen található különleges növényekről, rovarokról, állatokról. Megnézhették a madárbefogó hálókat, és 12 különböző madárfaj gyűrűzését is megtekinthették. Pétertől megtudhatták, miért fontos a gyűrűzés, valamint, hogy melyik madár milyen gyűrűt kap. A művelődési házba visszaérkezve, a túra során gyűjtött levelekből, ágakból, virágokból termésképet készítettek.

Csütörtökön a kiskunhalasi Csetényi Élményparkba vezetett az utuk, ahol végiggyalogoltak a madársétányon, megnézték a vízi bivalyokat, az óriás madárfészket, és letekinthettek a gyönyörű parkra a kilátó magasából. Próbára tehették magukat a labirintusban, és játszhattak a játszótéren is. Az ebédet a Palacsinta Pont szállította számukra.

Az utolsó napon Kiskőrösre kirándultak, ahol ellátogattak a János Vitéz Látogatóközpontba, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumba, valamint az Úttörténeti Múzeumba. Visszaérkezve Kecelre, mókás ügyességi játékot készítettek. Természetesen, a legvégén a táborzáró fagyizás sem maradt el.

Szöveg, fotók: Ferró Zsófia/Kecel Média 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira