Az idei évben is megtartotta egyhetes, napközis nyári táborát június utolsó hetében a bócsai Boróka Könyvtár. Káposzta Lajos segítségével felelevenítették a régi cserkésztáborok hangulatát, vezetésével rengeteg régi népdalt és gyerekjátékot tanulhattak meg a diákok.

-Hirdetés-

Rita házi szörpfőzdéje segítségével közelebb kerülhettek a fűszer- és gyógynövények világához a táborozók. A sportos, játékos és kreatív foglalkozások mellett megismerkedhettek Bócsa több látnivalójával is, mint például a Pais Lovasudvarral vagy a helytörténeti gyűjteménnyel.

A csütörtöki napon Kiskőrösre kirándultak a gyerekek. A Petőfi200 Emlékév kapcsán meglátogatták Petőfi Sándor szülőházát és a hozzá kapcsolódó emlékmúzeumot, majd a Szlovák Tájházban próbálhattak ki néhány szabadtéri játékot a gyerekek, de erre a napra még az Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumban is jutott néhány felejthetetlen élmény.

A tábor utolsó napján is magasra tették a szervezők a lécet az élmények terén. Volt kemencés pizzasütés, különböző szabadtéri játékok, akadálypálya az erdőben, íjászat a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, és egy közös táborzáró vacsora is a szülőkkel.

Szöveg, fotók: Belákné Vincze Mónika – táborszervező, Boróka Könyvtár

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira