Magyarország Kormánya a kistelepülések hátrányainak mérséklésére, a népességcsökkenés megállítására és az életminőség javítása céljából elindította a Magyar Falu Programot. A támogatási rendszer új elemmel bővült, melynek keretében az állami feladatellátáshoz nem szükséges ingatlanok térítésmentes tulajdonba vételét kezdeményezhetik az önkormányzatok.

 

-Hirdetés-

„Az állam is úgy van ezzel, hogy a kis méretű (100-500-1000 nm2-es) parcelláit felajánlaná önkormányzati vagyonként, hogy mi itt helyben könnyebben kezeljük majd ezeket. Egyedülálló 400-500 nm2-eket azért mi sem vállaltunk be” – nyilatkozta Domonyi László polgármester a Kiskőrös TV-nek.

Főként külterületeken lévő földterületek szerepelnek a listán, de irodahelyiségek is kerülhetnek önkormányzati tulajdonba. Olyan ingatlanok kerülnek az önkormányzathoz, amit hasznosítani tud a város.

„Biztos vagyok benne, hogy ezeket a földterületeket bérbe fogjuk adni, az egyéb ingatlanokat pedig hasznosítani szeretnénk a saját elképzeléseink szerint” – tette hozzá.

Az önkormányzat fő célja továbbra is az, hogy megőrizze a város vagyonát.

„Azért van nekünk pont ennyi vagyonunk, mert nem herdáljuk el, nem szórjuk szét. Számunkra a vagyonmegtartás rendkívül fontos. Tulajdonképpen az egész testület így gondolkodik, hogyha eladunk vagyont, abból vagyont csináljunk, amivel rendelkezünk már, arra meg vigyázzunk” – nyilatkozta. 

Az ingyenesen tulajdonba adott ingatlanra a tulajdonba adója vár 15 éves időtartamra. Az ingatlannyilvántartásban elidegenítési tilalom kerül bejegyzésre. Amennyiben az igényelt területeket megkapja az önkormányzat, az több 10 millió forinttal növeli a város eddig közel 17 milliárdos vagyonát.

 

Forrás: Kiskőrös TV
Kiemelt kép: https://kiskoros.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira