Néhány ember elhagyja a műutat, rámegy a kicsit földes, agyagos területre és máris azt hiszi, hogy Off-Roadozik.
Mások legurulnak a tóparthoz a kedvenc horgászhelyükre, és a haveroknak azt mesélik, mekkorát csapattak. Ám akadnak megszállottak, akik pénzt és időt nem sajnálnak átalakíttatni összkerekes autójukat és akár a függőleges homokfalnak is nekimennek egy-egy Bács-Trophys futamon!

A keceli viadal főként a Kecel Ringet körülvevő terepen zajlott és a feladat nehézségéhez igazodva, elképesztő gépszörnyetegek vettek részt rajta.

-Hirdetés-

A színvonalas hazai Bács-Trophy Bajnoki sorozat ezúttal is komoly megmérettetést ígért a résztvevőknek. A július 8-án lezajlott idei harmadik futamon Kozma Patrik, a Soltvadkert Motorsport Racing Club versenyzője mesélt hírportálunknak. 

Kozma Patrik, a Soltvadkert Motorsport Racing Club versenyzője

„Édesapám platós AROkat javított, így mindig volt neki egy ilyen, amivel reszt vettük egy-egy soltvadkerti túrán, így került hozzám közel a terepjárás, az Off-Road.
Ahogy egyetemre kerültem utána tudtam venni egy ARO 320 D-t és kitaláltam, hogy készítek belőle egy versenyautót. Levágtam a platóját és abból lett a Kis ARO. Ez lett az első versenyautóm.

2008-ban kezdtünk el versenyezni. Az első 5 évben nem álltunk dobogóra, majd 2013-ban meglett az első zsanai dobogós 2.helyezésünk.
Onnantól kezdve szinte minden versenynek dobogó lett a vége.

2014-ben már a bajnokságot is sikerült megnyernünk Kis Profi kategóriában az AROval.

A versenyzésem kezdete óta a párom, Viki volt a navigátorom, de 2017-ben megszületett a kislányunk Lotti, onnantól kezdve Dukai Gáborral folytattam a versenyzést még az AROval.
Nemsokára rá váltottak egy Suzuki Jimnyre, amivel egyszer kétszer álltunk a dobogón.

Középen Dukai Gábor, és Kozma Patrik a gyermekeivel

2020-ban megnyertük a profi+ kategóriát a bajnokságban már a jelenlegi új autóval a „BakterProto”-val. Rá egy évvel a profi+ kategóriában 2.helyezést értünk el és utána 2022-ben már kategóriát váltva az extrémbe folytattuk, ahol év végén szintén másodikak lettünk.

A Bács-Trophy mellett a hegyi versenyeken is többször sikerült a dobogóra állni.

És hogy milyen volt most Kecel? Nehezek voltak a pályák, technikásak, csörlőzni kellett, ezerrel sütött a Nap és borzalmas volt a por! Két nap eső ráfért volna.”

A XVIII. Bács-Trophy Bajnokság III. futama díjátadóján a Négykerékhajcsár Off-Road Klub főhajcsára Widner Attila köszönetét fejezte ki a tagoknak, akiknek a segítségük nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény.
Köszönetet mondott a támogatóknak is, többek között Tukacs Tamásnak a rugalmas hozzáállásért, és a versenyzőknek a sportszerű szép versenyzésért.

A III. futam eredményei:
Extrém:
1. Kozma Patrik – Dukai Gábor
2. Ritter János – Víg Gábor
3. Vörös Gábor – Tóth Krisztián

Profi Plusz:
1. Tóth Tamás – Dürgő Zsuzsi
2. Szagri Péter – Szagri Pál
3. Kovács Róbert – Rozgonyi Ákos

Profi:
1. Kállai Antal – Karai Attila
2. Demeter János – László Imre
3. Vida Zsolt – Palaics György

Open:
1. Braun Bence – Schmiedt Attila
2. Huszár Sándor – Kádár Laura
3. Füredi Dániel – Heiszler Roland

Kis normál:
1. Tóth Andor – Szabó Dávid
2. Tóth József – Tóth József
3. Csizmadia Benő – Csizmadia Réka

Nagy normál:
1. Besenyi Péter – Szaszkó Csaba
2. Viedner Tibor – Rónai Zoltán
3. Fekete Ervin – Jobbágy Zoltán

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (80 db kép)
MEGOSZTÁS