12. éve került megrendezésre a tűzzománc alkotótábor a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház Kreatív stúdiójában.

A résztvevők között egyaránt volt kezdő és haladó alkotó is. Az öt nap alatt a jelenlévők festő- és rekeszzománcozási eljárásokkal ismerkedhettek meg. Ezzel az iparművészeti technikával szebbnél szebb képek, ékszerek készültek a hét folyamán. A vörösrézalapra iszapzománccal megfestett, kikarcolt motívumok illetve a vörösrézszalagból meghajlított rekeszek ékszerzománccal kitöltve a 820-840 C°-os kemencében éledtek csak fel igazán, hogy a hő hatására műalkotásokká alakulhassanak. Mindenki saját tervei, igényei és tehetsége szerint dolgozott.

-Hirdetés-

A tűzzománc komoly technikai, anyagismereti, eszköz- és alapanyag háttért igényel, otthon hobbi szinten nem lehet zománcozni. Az intézmény viszont lehetőséget biztosít minden érdeklődőnek, hogy megismerje és elsajátítsa az alapjait. Ehhez a szakmai segítség és a szükséges eszközök, anyagok rendelkezésre állnak a művelődési ház műhelyében.

Az elkészült ékszerek

A térségben egyedülálló az ilyen, felnőtteknek szóló nyári program, a résztvevők közül többen érkeztek Bajáról, Kiskőrösről és Jánoshalmáról is. A kis létszámú csoportfoglalkozások megtartására alkalmas terem megtelt lelkes alkotókkal.  

2024-ben ismét várnak minden érdeklődőt a tűzzománc alkotótáborba!

Írta, képek: Ferró Zsófia

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira