2023. július 10-14. között újabb nyári napközis tábort szervezett Tóthné Varga Regina, a Család és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője Tabdin és Kaskantyún. Több mint egy évtizede már annak, hogy minden nyáron, öt nap önfeledt kikapcsolódást biztosítanak térítésmentesen a két falu 6-14 év közötti gyermekei számára Tabdi Község Önkormányzata jóvoltából. Így közel 60 gyermek szórakozhatott önfeledten ebben a pár napban, akik biztonságáról pedagógusok és szülők gondoskodtak.

-Hirdetés-

Tóthné Varga Regina, családsegítő véleménye szerint továbbra is a Rónaszéki Fürdő a legnépszerűbb a gyerekek körében, ezért hétfőn-szerdán és pénteken is Kiskőrösön strandoltak: 

„A szülőknek nagy segítség ez a néhány nap tábor és a gyerekek is imádják ezeket a  programokat. A legnépszerűbb továbbra is a fürdőzés, ezért látogattunk el három napon is a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőbe. Vannak olyan gyerekek, akik csak általunk jutnak el a fürdőbe, ezért is tartottuk ezt a programelemet fontosnak. Továbbá ezúton is nagyon köszönjük a keddi tárlatvezetést Dr. Filus Erikának. A Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Területi Szervezete is támogatott minket apró ajándékokkal és csokoládéval, melyekért szintén hálásak vagyunk.”

Kedden a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumba, valamint a Szlovák Tájházba látogattak el, ahol Dr. Filus Erika múzeumigazgató vezette körbe a gyerekeket. Az udvaron a cseréptöréssel és a golyózással is megismerkedhettek. A tárlatvezetést és az udvari játékokat követőn a Bim-Bam Cukrászdában zárták a napot. A tabdi csapat annyira ügyes volt, hogy számukra ez a nap a kerékpározás jegyében is telt.

Az egyszerű, hagyományos játékok is nyújthatnak örömteli szórakozást

Csütörtökön az eső miatt a kaskantyúi játékos vetélkedő és sportnap elmaradt, azonban a tabdi gyerekek számháborúzással, mozizással, labdajátékokkal és csocsózással töltötték a napot, majd közösen fogyasztották el az ebédet az önkormányzat jóvoltából. Terveik között szerepelt a szemétszedés is, mely az esős reggel miatt elmaradt.  

Tabdin nem maradt el a számháborúzás sem

A program összeállítója, felelőse, szervezője Tóthné Varga Regina, a két község Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője volt. A lebonyolításban pedagógusok, nyugdíjas kollégák, iskolai dolgozók, szülők segítettek. A tábor minden egyes napja szabad mozgást, kikapcsolódást adott a fiataloknak.

A táborozók

Pénteken a Rónaszéki Fürdő nagyon népszerű volt a táborozók körében, mivel  nem csak Tabdiról és Kaskantyúról érkeztek gyerekek a fürdőbe, hanem Bócsáról és Soltvadkertről is. Móczár-Détári Anikó szervezésében megvalósult bócsai rekreációs sportágválasztó tábor részvevői egy vidám, zenés-táncos zumba animációval zárták az egyhetes napközis tábort. A gyerekek öt nap alatt megismerkedthettek a legkülönbözőbb sportágakkal, kipróbálhatták a lovaglást, a görkorit, a birkózást, valamint a labdajátékokat. A tábor utolsó napján a Rónaszéki Fürdőbe látogattak, ahol Anikó – a tábor szervezője – kedveskedett a gyerekeknek egy rendkívül dinamikus és szórakoztató zumba animációval. A program nemcsak a táborozóknak szerzett vidám perceket, hanem a fürdő vendégeinek is.

Zenés-táncos zumba animáció Móczár-Détári Anikó vezetésével

Az egyhetes napközis nyári tábor ezúttal is Tabdi Község Önkormányzata jóvoltából valósult meg, melynek összköltsége idén már elérte a 280.000 forintnyi kiadást.

Az esemény szervezője hozzátette, hogy ehhez a táborhoz nem sikerült pályázati forrást nyerniük, azonban az egészségnapi rendezvényekhez sikerült támogatást szerezni, melyet a tervek szerint ősszel tartanak meg a két kisiskolában. Jövőbeli terveikről elmondta, hogy augusztus első hétvégéjén Tabdin, míg augusztus 30-án szerdán Kaskantyún szerveznek ingyenes ruhaosztást. 

Fotók: Léder Kornélia, Lajkó-Németh Andrea, Varga Regina és a szerző 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (105 db kép)
MEGOSZTÁS