Rekordot döntött a megyében a regisztrált gyorshajtók száma, közülük ketten maximális – 300.000 forintos – közigazgatási bírságra számíthatnak.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2959-en lépték át; ők legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak. Két olyan sofőrt is bemértek a rendőrök, akik 300.000 forintos közigazgatási bírságra számíthatnak. Egyikőjük Kalocsa belterületén 50 km/h óra helyett 135 km/h-val közlekedett; egy másik autóvezető pedig Kecskeméten döntött kétes rekordot: ő 50 km/h helyett 143 km/h-val vezette a kocsiját.

Kép forrása: police.hu
-Hirdetés-

Harminchét sofőr úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Közülük öten balesetet okoztak.

A Bács-Kiskun vármegye közútjain a múlt héten összesen ötvennégy karambol történt: kilenc súlyos és hat könnyű sérüléssel járt, további harminckilenc esetben anyagi kár keletkezett. A közúti balesetekben összesen tizennyolcan sérültek meg. Halálos baleset nem volt.

Kép forrása: police.hu

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

…hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

Forrás: police.hu
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS
Írta: vira