A 94. Ünnepi könyvhéten, azaz június 10-én debütált Csörgő Iván kiskőrösi író első regénye az Egy modernkori nekromanta krónikái, mely az okkultizmus világába kalauzolja el az olvasókat.

Az új ezoterikus regény valós történetek alapján mutatja be az okkultizmus világát. Az író elmondta, hogy a történeti szál a 90-es évek Magyarországán játszódik számunkra ismerős helyszíneken, mint például Kecel, Kecskemét, Szeged, Akasztó. Egy médiumi képességekkel rendelkező fiú és egy másik fiatal fiú kalandjai elevenednek meg a regényben. A médiumnak az a képessége, hogy látja a halottakat és tud is velük beszélni.

Csörgő Iván a könyvének plakátjával
A regényben megjelenő történetek mind megtörtént események alapján íródtak annak érdekében, hogy minél hihetőbbek, életszerűbbek legyenek.
-Hirdetés-

„Fiatal korom óta érdekelnek az élet nagy kérdései. Mi az, amit tudunk az életről, a halálról, a jóról, a rosszról, mi az ami tudható Istenről? Keresgéltem mind a vallásban, mind a tudományban a megfelelő válaszokat, de úgy láttam, hogy vannak területek amik elérnek egy falig és nem tudnak tovább menni. Ezért megkerestem a vallásnak és a tudománynak a közös gyökerét, ami a misztikum volt” – mesélte Csörgő Iván.

A regény megírása nem jelentett különösebb kihívást Csörgő Iván számára, hisz elmondása szerint voltak helyzetek, amikor a történet önmagát írta meg.

„Természetesen voltak nekem is fix pontjaim a történetben, hogy kb. mik azok a dolgok amiket szeretnék megjeleníteni, elmesélni, viszont sokszor előfordult, hogy írás közben a szereplők mégis egy fordulatot hoztak benne és másként történt, mint ahogyan eredetileg elterveztem. Ezeket úgy hagytam, mert érdekesebb színt vitt az aktuális bekövetkezett fordulat” – tette hozzá a kiskőrösi író.

Csörgő Iván: Egy modernkori nekromanta krónikái

Érzed azok jelenlétét, akik már nem élnek? Tényleg léteznek szellemek? Ki más adhatna erre a kérdésre autentikusabb választ, ha nem egy olyan fiú, aki egy halott anyától kapott életet.

Én ezért lettem krónikása napjaink nekromantájának, halott idézőjének. Ez közös történetünk titkos naplója, a magyar vidék misztikus tájain. Kövesd nyomon, ahogy a halottak világa az okkultizmus ősi rítusaival találkozik ebben a különleges élményeket kínáló történetben. (Forrás: gyemantfelho.hu)

Az új regény megvásárolható a kiskőrösi Csepi Könyvesboltban és a könyvkiadó webshopján.

A regény folytatása már folyamatban van, azonban erre még várniuk kell az olvasóknak.

Képek forrása: Csörgő Iván Facebook oldal

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira