Idén már ötödik alkalommal került megrendezésre a Vadkerti-tó Triatlon és Futóverseny Soltvadkerten, a Vadkerti-tó partján. Most is több számban indulhattak a sportolók. A főszám idén is a középtávú triatlonverseny volt, ahol több mint hatvan résztvevő indult. Voltak a jól megszokott távok is, mint például a Maraton, Félmaraton, 10 km, 5 km és most is nagy érdeklődés övezte az 500 méteres gyermekversenyt. A középtávú triatlont és a futószámokat az 5 kilométer kivételével lehetett váltóban is teljesíteni.

A rendező a GO Sportegyesület volt. A főszervezői teendőket most is Lukácsné Völgyesvári Réka látta el. Az ország több pontjáról is érkeztek versenyzők, hogy megmérettessék magukat. Az eseményen közel négyszázan vettek részt.

Volt akinek külön frissítő csapata is volt
-Hirdetés-

Reggel nyolc órakor a triatlonosok rajtoltak el, hogy megkezdjék az 1,9 km úszást, majd bringára pattanva megtegyenek 90 kilométert Kalocsa-Negyvenszállásig és vissza, hogy aztán fussanak még 21 kilométert. Mind a férfiaknál, mind a nőknél izgalmas volt a verseny. Az úszást követően az FTC versenyzője, Csőgör Brigitta indult el elsőként a kerékpárral. A női versenyben a kerékpár végére Vadász Ildikó a DTSE triatlonosa utolérte az FTC fiatal versenyzőjét. Együtt indultak neki a futásnak ahol végül a dunaújvárosi Vadász Ildikó bizonyult gyorsabbnak megnyerve ezzel a középtávú triatlon versenyt a nőknél.

  1. Vadász Ildikó (DTSE) 5:25:05 2. Csőgör Brigitta (FTC Triatlon) 5:32:41, 3. Juhász Szilvia (Team Újbuda SE) 5:39:37
A női középtávú triatlon verseny dobogósai
Vadász Ildikó a DTSE versenyzője így értékelte a versenyt:

„Az úszásommal elégett voltam és tetszett is, csak egy kicsit hosszabb volt a táv. Külön nagyon tetszettek ezek a sárga bóják, amiket jól láttunk, így könnyű volt tájékozódni a vízben. A bringapálya az mondhatom, hogy csúcs szuper volt, bár én végig úgy éreztem, hogy szemből fúj a szél. Egyébként nagyon jól tekerhető pálya volt kiváló útminőséggel. A fordítónál is jó volt a frissítés. A futópálya az nem volt a kedvenc pályám, de így is megpróbáltam kihozni a maximumot. Nehéz volt egy kicsit hátul a földes úton futni, de összességében nagyon tetszett a verseny. A frissítőpontok is jók voltak. A kerékpár végére értem utol az addig vezető hölgyet, majd együtt kezdtük meg a futást, ahol sikerült gyorsabban futnom és végül megnyernem a versenyt.”

A férfiaknál Ádám Alexander és Kovács Ákos Flórián úszásban és kerékpáron is szinte azonos idővel álltak. Kerékpáron hol az egyik, hol a másik versenyző volt elől. E két induló mente a legjobb időt kerékpáron, közel 39-es átlagot hajtottak a 90 kilométeren. Futáson aztán az Ózdról érkező Ádám Alexander volt a leggyorsabb, így ő nyerte a férfiaknál a középtávú triatlon versenyt. A végére nagy küzdelem alakult ki a második helyért, mindössze 20 másodperc döntött a dunaújvárosi Kovács Ákos Flórián javára, akit a végére szinte utolért a budapesti Terék Larion.

  1. Ádám Alexander 4:34:43, 2. Kovács Ákos Flórián (DTSE) 4:53:04, 3. Terék Larion (Team Tri-Trend) 4:53:25
Ádám Alexander
Ádám Alexander a férfi verseny győztese, aki egyébként az Ózdi Úszóklub egyik edzője, így tekintett vissza a versenyre:

„A célom a versenyen egy önmagamhoz képest nagyon jó időeredmény elérése volt. Főként a kerékpáros etapra és a futásra koncentráltam. Az úszás az nekem nagyon tetszett, hiszen a víz minősége nagyon jó, tiszta volt. Nyugodt volt az úszás, nem volt semmilyen légmozgás a verseny elején. A bóják jól ki voltak helyezve, megkönnyítette a tájékozódást. Ugyanakkor a távolság több volt, mint 1,9 km, de ezzel nincsen probléma. A kerékpáros pálya olyan szempontból teljesen ideális volt, hogy szinte végig sík terepen tekertünk. A motoros felvezetés az nagyszerű volt, próbált ügyelni arra, hogy az elsőbbséget azt mindenhol megadja a versenyzőknek. Az aszfalt minősége is kiváló volt. A futó pályára érve már azért felmelegedett az idő. A három szám közül nekem a futás az erősségem, viszont itt az idő és a futópálya minősége, a homokos és a zúzott köves rész mindenki dolgát megnehezítette. Elégedett voltam a szervezéssel, és köszönöm a szervezőknek, hogy az ország közepén egy ilyen színvonalas versenyt sikerült megrendezniük.”

A futószámokban is voltak nagy csaták. Az egyik ilyen a férfiaknál 21 kilométeren alakult ki, ahol az izsáki Horváth Zoltán és a kunfehértói Patocskai Tamás küzdött az első helyért. Végül Horváth Zoltán futott be elsőként a célba közel negyven másodperccel megelőzve Patocskai Tamást. A tempójuk is említésre méltó, hiszen mindketten 1 óra 20 percen belül lefutották a félmaratont, ami 3:43 körüli átlagnak felel meg.

A férfi félmaraton dobogósai

A női félmaratonon indult Maráz Zsuzsanna, aki az egyik legjobb ultrafutó hölgynek számít manapság Magyarországon. Tavaly például az év ultrafutója lett, idén pedig már ötödszörre diadalmaskodott hazánk legnagyobb ultrafutó versenyén, az Ultrabalatonon. Több általa edzett versenyző is indult a mostani versenyen, közülük többen is a dobogón végeztek. Az esztergomi futó most harmadik lett a félmaratonon a női mezőnyben, ahol Mórocza Andrea győzött, aki idén vegyes párosban az előkelő első helyen végzett az Ultrabalatonon Strifler Attilával párban. Ő a triatlonversenyben lett negyedik.

A 42 kilométeres Maratoni távon a nőknél Zétényi Szvetlana végzett az első helyen, aki szintén kiváló ultrafutó. Az idei Ultrabalatonon például a női mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg. Mögötte a korábbi ökölvívó világbajnok bajai Csábi Bettina végzett a második helyen.
A női maraton dobogósai

Eredmények:

Gyermek verseny: Lány: 1. Varga Meredisz, 2. Horváth Lili Szonja, 3. Csernus Luca

Fiú: 1. Danka Andor, 2. Ivanyos Zétény, 3. Koczkás Marcell

5km női: 1. Varga Médea, 2. Kránitz Szabina, 3. Burányi Melinda

Férfi: 1.Gorenflo Richard, 2. Csapó Norbert, 3. Kiss Zsolt

10 km: női: 1. Szuhi-Lestár Erika, 2. Majdán Katalin, 3. Hajdu Szilvi

Férfi: 1. Tarczali Levente, 2. Jámbor Dániel, 3. Bürgés Milán

21 km: női: 1. Mórocza Andrea, 2. Kincses Fanni, 3. Maráz Zsuzsanna

Férfi: 1. Horváth Zoltán, 2. Patocskai Tamás, 3. Sáfrány Gábor

42 km: női: 1. Zétényi Szvetlana, 2. Dr. Csábi Bettina, 3. Gáll Tímea

Férfi: 1. Virág Pál, 2. Illés Zoltán Dávid, 3. Dudás Gergő

Külön díjazták a legfiatalabb és legidősebb versenyzőket. A legfiatalabb induló Bácsi Beni volt, aki 5 kilométeren indult, míg a legifjúbb hölgy Péli Réka volt, aki 10 kilométert futott.

A legidősebb induló: Dr. Baski Imre volt, ő 10 kilométert futott, és ez volt a 100. versenye. A legidősebb versenyző Májer József volt. 

Bácsi Beni volt a legfiatalabb férfi induló
Egész nap a speaker szerepét Kandó Tamás műsorvezető töltötte be.

A szervezők szeretnék megköszönni minden indulónak a részvételt, illetve a támogatóknak, szponzoroknak, az önkéntes segítőknek és mindenkinek, aki hozzájárult az V. Vadkerti-tó Triatlon és Futóverseny sikeres lebonyolításához.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (146 db kép)
MEGOSZTÁS