Július utolsó előtti hétvégéjén rendezték a már-már hagyományosnak mondható Pintér Kupát és a Max Challenge versenysorozat egyik állomását a KecelRingen. A hétvége során az időjárás nem volt mindig kegyes a versenyzőkkel, ugyanis szombaton vihar is nehezítette a napjukat. A vasárnapi futamokra azért minden helyreállt és gyönyörű, meleg nyári nappal zárták az eseményt.

A kétnapos rendezvény a szabadedzésekkel vette kezdetét szombaton reggel, majd az időmérőkkel, végül pedig az előfutamokkal folytatódott.

-Hirdetés-

Vasárnap volt a nagy nap, ugyanis a futamokat minden kategóriában ekkor indították. Különféle kategóriákban mérettethették meg magukat a vállalkozó szelleműek, fiataloktól kezdve egészen az igazán tapasztalt versenyzőkig.

  • A rendezvény során számos kategóriában lehetett indulni. A gyerekek számára hirdetett terepgokart kategóriában harmadik helyen végzett Csiszár Noel, másodikként ért célba Mester Máté, a kategóriát pedig Csiszár Kevin nyerte.
  • Junior kategóriában a dobogó harmadik fokára Buella Dániel állhatott, hatalmas küzdelmek árán a második helyen végzett Török Benedek, a leggyorsabb pedig Kiss Dezső volt.
  • Super kategóriában Ispán Patrik ért be harmadikként, Nagy Zoltán második lett, a kategóriában a legügyesebb versenyző pedig Farkas-Csamangó Zoltán volt.
  • A nagy kategória harmadik helyét Vasiljev, második Vi Zovic, első helyét pedig Mester Péter szerezte meg.
  • A roncs 2000 alatti kategóriában harmadikként ért célba Papp István, második helyen végzett Illés József, a futamot pedig Horváth Tibor nyerte.
  • Közép kategóriában a dobogó alsó fokára állhatott egy szerb versenyző, Branislav Mandic, őt megelőzve második helyen végzett Dobszay Győző, a kategóriát pedig Lakatos Lénárd nyerte.
  • Lada kategóriában harmadikként ért célba Tormási Zsolt, második helyezett lett Váczi Zsolt, elsőként pedig Vincze Krisztián gurult be.
  • Roncs 2000 feletti kategóriában Rideg Roland harmadik lett, második helyen végzett Süveg Ádám, a kategória győztese pedig Fodor Gábor lett.
  • A kis kategória dobogójára Szeri Bonifác, Dobszay Zoltán és Lakatos Lénárd állhatott. A kategória második előfutamában Gyarmati László ugyan negyedik helyen végzett, bár ha osztottak volna FairPlay díjat, biztosan ő érdemelte volna ki. A futam során ugyanis kockás zászlót kapott egy másik versenyző, mert megforgatta egy ellenfelét. Gyarmati a futam végén jelezte a versenybíróknak, hogy a kérdéses akcióban ő vett részt, miatta forgott meg a másik versenyző. Becsületességét külön kiemelték az eredményhirdetés során is.
  • Szöcske hátsókerék kategóriában Hegedűs Roland harmadikként ért célba, Balázs Csaba szerezte meg a második helyet, a futamot pedig Dóczi László nyerte.
  • Szöcske összkerék kategóriában az első három helyezett Hegedűs Roland, Balázs Csaba és Dóczi László lett.
  • A női kategóriában idén rekordszámú versenyző indult, közülük is harmadik lett Nagy-Tóth Krisztina, másodikként ért célba Galambos-Varga Zita, a dobogó legfelső fokára pedig Németh-Bartos Bianka állhatott.
  • A Pintér Futamban ezennel négy versenyző indult. Negyedik helyen végzett Kovács Lajos, őt megelőzve harmadik lett Vincze Krisztián, második helyezett lett Németh Arnold, a futamot pedig Ispán Patrik nyerte.
  • Minden alkalommal, a nap zárásaként a szerelők számára is hirdetnek futamot, ahol a versenyzők segítői mérettethetik meg magukat. Ebben a kategóriában harmadikként végzett Szabó Szilárd, második helyen ért célba Goia Dani „főnök”, a kategóriát pedig Hegedűs Csaba nyerte.

Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek a versenyen való sikeres helytállásért!

Írta, képek: Iván Gerda

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (145 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira