A magyar küldöttség négy arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett az első döntős napon a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló ifjúsági, U23 és para kajak-kenu Európa-bajnokságon.
Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A magyar szövetség hírlevele szerint Csikós Zsóka U23 K-1 1000 méteren, az ifjúságiak között Kollek Bálint ugyanebben a versenyszámban, Mészáros Milán és Mitropoulos Iliász pedig C-2 1000 méteren állhatott a dobogó felső fokára.

    Suba Róbert VL2 200 méteren győzött, ezzel megszerezte a para csapat első érmét az Eb-n.
-Hirdetés-

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség 
Suba Róbert szombaton Portugáliában újra átélhette milyen, ha az ő tiszteletére játsszák el a Himnuszt! Az MVM Szeged VE kiválósága ugyanis hat év után ismét Európa-bajnok lett. A 43 esztendős parakenus a Montemor-o-Velhoban zajló kontinensviadalon megnyerte a VL1 Férfi 200 méter döntőjét, így megszerezte pályafutása ötödik Eb-aranyérmét. Szabó Krisztián tanítványa ma a parakajak döntőben is vízre száll!- olvasható a Szegedi Vízisport Egyesület facebook oldalán.

    Az ifik között három ezüstérmet szerzett a magyar küldöttség: Juhász István C-1 1000 méteren, Pető Hanna K-1 1000 méteren, míg a Herda Richárd, Borbély László alkotta egység K-2 1000 méteren csapott célba másodikként.
    A versenynap két magyar bronzérmét az U23-asok gyűjtötték be: Mizsér Márk és Erdélyi Tamás K-2 1000 méteren, Kollár Kristóf pedig C-1 1000 méteren állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség 

Forrás: MTI, Szegedi Vízisport Egyesület 
Fotók: Magyar Kajak-Kenu Szövetség 

MEGOSZTÁS
Írta: vira