Felkészülési mérkőzésen fogadta az Akasztó a Soltvadkert együttesét szombaton délelőtt. Mindkét csapatban történtek változások a nyár folyamán. Jó iramú, sok helyzetet hozó találkozót hozott az összecsapás, melyen végül a vendégek győztek, akik jobb arányban használták ki az adandó lehetőségeiket.

-Hirdetés-

A soltvadkerti csapatban történt változásokról már egy korábbi cikkünkben beszámoltunk. Az Akasztó együttesébe érkezett Sendula Péter, Doszpod Tamás és Herczeg Péter Kecelről, Nagy Attila és Tóth Ákos Kiskőrösről, Makó Barnabás Hartáról és Topp Bence Dunaújvárosból. Távozott Márki Bence és Szabó Szabolcs a Kecskeméti LC-be, Dobosi Zsolt Helvéciába, Németh Tamás Hartára, Molnár Edvárd Kiskunfélegyházába és Palla Lajos már csak a megye hármas csapatban fog szerepelni.

A találkozót nagy iramban kezdte mindkét együttes, az első öt percben már is két nagy ziccert is fel lehetett jegyezni. A második percben egy gyors támadás végén Farkas Béla vette célba Németh kapuját, azonban az akasztói hálóőr védeni tudta a bal alsóba tartó lövést. Két perc múlva a másik oldalon Szabó Zsolt beadása után Szabó Ákos közeli lövését hárította Faddi Dávid. A 17. percben szerezte meg a vezetést a Soltvadkert. A 16-os vonaláról eresztett meg egy lövést Bashiri, mely után a labda a bal alsóban kötött ki 0-1. Három perc múlva egy nagy ziccert hagytak ki a hazaiak, akik gyors letámadásukkal labdát szereztek, azonban megint nem tudtak a kapuba találni. Két perc múlva Sendula két cselt követően hozta helyzetbe magát, majd lövése a bal kapufáról nem befelé hanem kifelé pattant éppen Faddi kezébe. A 35. percben Varga Milán tört be a tizenhatoson belülre, majd az oldalhálót találta el. Három perc múlva vendég részről Supka Zsolt éles lövése kerülte el centikkel a kaput.  A 41. percben ígéretes támadást vezettek az akasztóiak, melynek végén Szabó Norbert cselezgetett a tizenhatoson belül, majd lőtt. Faddi azonban megint szépen védett.

Akasztó FC

A második félidő elején duplázta meg előnyét a Soltvadkert. Hátul nem értették meg egymást az akasztóiak, mely után Tóth Árpád lőtt közelről már Szabó Márk kapujába 0-2. A 65. percben Nagy Attila jó húsz méterről elvégzett szabadrúgása után találta el a felső lécet. A 68. percben Varga jobb oldali beadása után Nagy Attila fejesét védte bravúrral Faddi. Négy perc múlva Fábián beadását követően újra Nagy Attila fejelhetett a vendég kapura, azonban a felső léc most is a vendégekkel volt. Itt már találkozó során a hazaiak harmadszorra találták el a kapufát, és ahogyan az lenni szokott a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. A 84. percben egy vendég labdaszerzést követően Tóth Péter lőtt nagy gólt a bal felsőbe 0-3. A találkozó utolsó helyzete a hazai Varga Milán előtt adódott, akinek pattogó lövését újra bravúrral tolta ki Faddi.

Soltvadkerti TE Soltút

A találkozóról elmondható, hogy mindkét csapat próbált jó játékkal előrukkolni, azonban az Akasztó a sok helyzetéből egyet sem tudott gólra váltani, míg a vendégek vagy a hazai hibákat tudták kihasználni vagy az adandó ziccereiket tudták jobb arányban értékesíteni.

Akasztó FC – Soltvadkerti TE Soltút 0-3

Akasztó FC: Németh Zs. – Szabó Zs., Szabó N., Szabó Á., Varga, Kerekes, Vincze, Makó, Sendula, Doszpod, Herczeg cserék voltak: Nagy A., Szrenkó A., Fábián P., Szabó M. vezetőedző: Szrenkó István

Soltvadkerti TE Soltút: Faddi – Supka, Veszeli, Plichta, Ámann Á., Brindza, Gémesi, Radics, Hauk, Farkas, Bashiri cserék voltak: Gráczer, Tóth P., Hegedűs, Tóth Á., Angeli

Szrenkó István vezetőedző (Akasztó FC): -Mindkét oldalon, főleg az első félidőben megvoltak a helyzetek. Én úgy érzem, hogy amik a lábakban voltak azt kiadták a srácok, mert tegnap kaptak egy óriási terhelést. Tudtam, hogy ez az edzőmérkőzés ilyen lesz. Tudtam azt is, hogy nem leszünk frissek. Lehetett látni, hogy ólomlábakon járunk, de semmi baj ezzel ezért van az edzőmérkőzés. Vétettünk hibákat, mint elől, mint hátul helyezkedési hibákat. Dekoncentráltak voltunk egy kicsit. Plusz elől, amit megbeszéltünk az öltözőben és már múlt héten is előjött, hogy szolgáljuk ki egymást a kapu előtt. Most is volt két olyan ziccerünk, ha bepasszoljuk üresbe, akkor gólt rúgunk. Akkor lehet más az eredmény, de én az eredménnyel nem foglalkozom. Természetesen edzőmeccsen is jó győzni mindig. Sok hiányzónk is volt. Úgy gondolom és ezt srácoknak is elmondtam az öltözőben, hogy sajnos nekünk még kell két három hét, hogy összeálljon úgy ez a rendszer, ahogy én elképzelem. Sok játékos jött, sokan távoztak. Meg kell találni még mindent. Kevés az idő a felkészülésre. Egyébként egy jó mérkőzést játszottunk a Soltvadkerttel. Jövő héten már jön az első bajnoki, a Kecelt fogadjuk. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelemért, plusz kiegészülve a hiányzóinkkal. Mindenki úgy szeret és úgy a legjobb belemenni egy bajnokságba, ha győzöl már az első meccsen. Természetesen a három pontot szeretnénk itthon tartani.

Schmidt Zsolt technikai vezető (Soltvadkerti TE): -Nagyon jó főpróba volt a mai találkozó. Egy nagyon jó csapattal találkoztunk. Mind a két csapat nyílt sisakos játékot játszott. Nagyon sok volt a hiba mindkét oldalon. Mi egy kicsit szerencsésebbek voltunk a gólhelyzetek kialakításában. Talán abban voltunk pontosabbak, mint az akasztói csapat, de a nagy meleg ellenére is egy nagyon jó mérkőzést láthattak a kilátogató nézők. Jövő héten hazai pályán fogadjuk a Kecskeméti LC-t. Mindenféleképpen a győzelem, ami elfogadható a csapat számára. Arra törekszünk, hogy az a találkozó meglegyen. A csapatnak éves célja az, hogy előrébb végezzünk, mint tavaly. Szeretnénk az első hatban végezni, és minél több mérkőzést megnyerni.

MEGOSZTÁS