Hagyományos egyhetes nyári gyermektábor zárult augusztus 4-én a csengődi művelődési ház munkatársainak szervezésében. Az évről évre megrendezett, mindig várt programsorozat legnépszerűbb eleme a strandolás volt, melyre két alkalommal is sor került. A résztvevők nagy része ezúttal az alsó tagozatos korosztályból került ki. A néhány már meglévő barátság mellett újak köttettek, a sok közös játék összekovácsolta a lelkes csapat tagjait.

-Hirdetés-

 

Mint azt Görög Gáborné Hajnalka könyvtáros elmondta, a tábor első napján az ismerkedést követően névre szóló karkötőt készítettek, majd a délelőtt folyamán sokféle játékra került sor: kirakós játék, torpedó, és mozgásos vetélkedők követték egymást. –Tollasozni, célba dobni és focizni is lehetett, a könyvtárban pedig lapozgatásra, különféle társasjátékok kipróbálására is lehetőség nyílt. A délutáni sétát, játszóterezést követően jólesett az uzsonna.

–Az első napon szinte mindenki a strandolást jelölte meg legkedveltebb, legvágyottabb programnak, melyre két alkalommal kerítettünk sort: kedden a kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben, csütörtökön a Vadkerti-tónál pancsoltak önfeledten a gyerekek. A csobbanások vidám sorozatát csak némi pihenés és finom falatok kedvéért szakították meg a gyerekek – mondta Kovács Nikoletta művelődésszervező.

A tábor harmadik napját a Biczó Csárda területén töltötték el a gyerekek. Itt ugrálóvár, trambulin, jól felszerelt játszótér és csodaszép környezet várta a táborozókat. A nap fénypontja a lovas kocsizás volt, majd örömmel látogattak el a gyerekek a karámban legelésző és az istállóban pihenő lovakhoz is. Természetesen itt is előkerültek a társasjátékok, a kártyák, a színezők, és a lányok szép hajfonatokkal is gazdagodtak.

A tábor zárónapján a sok játék mellett közösen értékelték a héten tapasztaltakat, élményeiket megosztva egymással.

–Örömmel tapasztaltuk, hogy a gyerekek kütyük nélkül is jól tudták érezni magukat egész héten. Köszönjük lelkes együttlétüket, a szülők bizalmát! Táborunk megszervezéséhez Dignerné Kovács Erika kolléganőnk mellett segítségükért, támogatásukért, közreműködésükért köszönet illeti Görög Gábort, a Biczó csárda munkatársát, Schnürlein Andort, a Vadkert-Komszolg Kft. vezetőjét, valamint a csengődi önkormányzat munkatársait: Gubányi Sacit, Klajkó Anitát és Mészárosné Böbét az étkezésünkben nyújtott segítségükért, továbbá Franczia Istvánt, Nánai Lászlót és Stiedl Zoltánt, akik kirándulásunk és strandolásaink helyszínére szállítottak minket – fogalmaztak a szervezők.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS