Igazán sűrű programokkal zárult a Kiskőrösi Óvodák összes tagóvodájának nevelési éve, május közepétől kezdve egészen az utolsó napokig. Az éves tervben meghatározottak szerint valósultak meg a programok. A Kőrisfa, Batthyány, Szűcsi és Erdőtelki Óvoda pedagógusai és óvodásai egy percre sem unatkozhattak.

A Kőrisfa Óvodában május 4-én Anyák napi ünnepséget tartott a Maci csoport, majd másnap, május 5-én egész napos soltvadkerti kiránduláson vettek részt az gyermekek. Június 1-én azonban utolsó óvodai eseményükön vehetett részt a csoport egy része, hiszen ősztől majdnem a teljes csoport iskolába megy, így ballagási ünnepség keretein belül búcsúztak ezektől a gyermekektől óvodapedagógusaik. A Bagoly csoport május 4-én Gemencre indult kirándulásra, a hónap végén, 27-én pedig egybe tartották az évzáró, anyák napi és a ballagási ünnepséget. A Dominó csoport szintén egybetartotta az évzáró és anyák napi ünnepségüket, s mivel ők mind kiscsoportosok, ezért ez volt életük első óvodai ünnepsége május 18-án. Az Őzike csoportos gyermekek május 25-én tartottak anyák napi ünnepséget. A Nap csoport is együtt ünnepelte az anyák napi és évzáró ünnepséget május 19-én. A Katica csoportosok május 8-án ünnepelték az édesanyákat, majd május 23-án Kiskunhalason kirándultak, ahol különféle színes programokon vettek részt. Az ő ballagásuk és évzáró ünnepélyük június 9-én zajlott, ahol 8 gyermek köszönt el az óvodától. Május 10-én a Kőrisfa Óvoda első alkalommal tartott “Kőrisfa nap”-ot, jó hangulatú családi délutánt színes, interaktív programokkal, mind a szülők, mind a gyermekek részére.

A Batthyány Óvodában sem telt unalmasan az év végi időszak.

-Hirdetés-

Május 5-én a Szívecske csoport tartott anyák napi ünnepséget, 19-én pedig a Szabadidő parkban családi napoztak a gyermekek szüleikkel és pedagógusaikkal együtt. Ebben a hónapban 12-én a Micimackó csoport rendezett anyák napi ünnepséggel egybekötött évzáró ünnepséget a szülők számára. A Katica csoport legnagyobbjai május 25-én búcsúztak el az óvodától, ballagási ünnepség keretein belül, amely egyben a csoport évzáró ünnepsége is volt. Másnap, 26-án a Halacska csoport iskolába készülő gyermekei köszöntek el az óvodától, s tartottak évzáró ünnepélyt. Június elsején és másodikán is ballagások voltak az óvodában: a Kisvirág, majd a Pillangó csoportosok búcsúztak szeretett óvodájuktól, óvónénijeiktől. A hónap többi részében kirándulásokon vettek részt a Batthyány óvodások: voltak, akik Székesfehérvárra látogattak el, az egyik csoport Felsőlajos állatkertjébe látogatott el. Gyereknapot is tartott az óvoda: 8-án a gyermekek számára légvárral készültek. Néhány csoport is tartott családi napot a szülőkkel együtt, csoportszinten: a Micimackó és Katica csoport június 10-én és 11-én szervezett jó hangulatú délutánt, szintén légvárral és sok mókás programmal. A Batthyány óvoda június 17-én jó hangulatú családi sütögetéssel tartott Szülők-Nevelők bált. A jótékonysági bálnak az óvoda udvara adott otthont.

A Szűcsi Óvodában is igazán színes programokkal kezdték meg a nyarat a gyermekek és pedagógusok.

Az intézményben oktató-nevelő munka alatt álló három csoport: a Katica, a Pillangó, valamint a Méhecske csoport egybe tartották az évzáró ünnepélyt az anyák napjával: május 19., június 2., valamint május 26. időpontokban. De nem csak az édesanyáknak tartottak ünnepséget, hanem ellátogattak május 5-én az idősek otthonába is, hogy anyák napi megemlékezést tartsanak a szép korúaknak. A nagycsoportos Katicák Kecskeméten meglátogatták a Vadaskertet, amelyet igazán élveztek.

A Szűcsi óvodások is megemlékeztek a jeles napokról, mint például a május 10-én lévő Madarak és fák napja, ezen a napon madárgyűrűzésen vettek részt a Szűcsi erdőben. 16-án meglátogatták a Szlovák Tájházat, 27-én pedig családi nappal egybekötött gyereknapot tartottak a kiscsoportosok. 30-án újból az idősek otthonában tettek látogatást.

Az Erdőtelki Óvodának is jócskán voltak programjaik az év végére.

Május 5-én 17 órától vette kezdetét az anyák napi műsoruk, az ezt követő héten pedig a Madarak és fák világnapjára készültek. 10-én ők is részt vettek a Szűcsi erdőben lévő madárgyűrűzésen a Szűcsi óvodásokkal együtt. 17-én az EGYMI-ben tartott színházi előadáson vettek részt az óvodások, amelyet ők maguk nyertek. 26-án tartották az évzáró és ballagási ünnepségüket, ahol az iskolába készülő nagycsoportosok végső búcsút mondtak óvodás éveiknek. Megünnepelték a nemzeti összetartozás napját is, illetve indián tematikájú héttel zárták a tavaszi hónapokat az Erdőtelki óvodások. Júniusban, a nyári óvoda kezdete előtt pizsama partit szerveztek az óvodában, amikor is minden gyermek, pedagógusaikkal együtt bent aludt az óvodában, mókás játékokkal kiegészülve.

Az eseménydús időszak után az óvodai csoportok felkészültek a június 20-án induló nyári óvodai ügyeletre, amelynek idén is a Kőrisfa Óvoda adja a helyszínt.

MEGOSZTÁS
Avatar photo
Írta: Tóth Reni