A kaskantyúi „Életet az éveknek” Nyugdíjas Klub tagjai töretlen lelkesedéssel szervezik meg időről időre, minden év augusztusában találkozójukat, hogy együtt ünnepelhessenek kortásaikkal. A helyi nyugdíjasok 2023. augusztus 5-én 15 órától várták vendégeiket, akik Akasztóról (vezetőjük: Király Jánosné), Soltszentimréről (Kovács Istvánné), Orgoványról (Gebei Attiláné), Bócsáról (Ürögi Sándorné), Soltvadkertről (Lehoczki Ferencné), Tabdiról (Tóth Sándorné) és Kiskőrösről (Jancsovics Pálné) érkeztek. Az idei rendezvény alkalmával is több mint 100-an gyűltek össze a Rendezvényterületen. Az esemény fő szervezői ezúttal is Torgyik Józsefné és Krahulecz Jánosné, valamint családtagjaik voltak.

Három sornyi asztalnál foglaltak helyet a fellépők és a vendégek a filagóriák alatt
-Hirdetés-

A találkozót Ági néni nyitotta meg, aki köszöntötte a vendégeket, majd átadta a szót Lajkó-Németh Andreának, a találkozó konferansziéjának, aki képviselő asszony is. Továbbá elfogadta a meghívást és bort ajánlott fel Kelemen István alpolgármester is. 

Torgyik Józsefné Ági néni, a nyugdíjasok vezetője és Lajkó-Németh Andrea a rendezvény kezdetén 

Ezt követően az orgoványiak Mamadance produkcióját nézhették és a kaskantyúi nyugdíjasok népdalcsokrát hallgathatták meg az érdeklődők előzenés kísérettel.

Az orgoványi asszonyok a színpadon léptek fel
A kaskantyúi nyugdíjasokat a Levendula Citerazenekar néhány tagjai kísérte 

Őket követte a bócsai Kéknefelejcs Asszonykórus, akik katonadalokat énekeltek.

A bócsai Kéknefelejcs Asszonykórus három tagja állt közönség elé Kaskantyún

Majd a kiskőrösi Duchai Józsefné dalolt a közönségnek, aki nemrégiben az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud-on Kiemelt arany minősítést szerzett.

A Kiemelt arany minősítésről és a versennyel kapcsolatos élményiről még júniusban mesélt nekünk, az interjú IDE kattintva olvasható

Fellépett még a soltvadkerti Búzavirág Asszonykórus is, akiket a kaskantyúi Levendula Citerazenekar juhászos népdalos produkciója követett.

A soltvadkerti asszonykórus hat tagja énekelt a nyugdíjasoknak

Az előadások és produkciók végén Jancsovics Pálné Magdika szórakoztatta a közönséget humoros előadásával. 

Jancsovics Pálné előadásában egy Petőfi versfeldolgozás is elhangzott

A nyugdíjas csoportoknak apró meglepetéssel is készültek a szervezők, melyet Kurucz Pálné Zsuzsi néni készített és adott át vezetőiknek. 

A makramé szakkörön elsajátított technikával készítette az ajándékokat Kurucz Pálné

Idén több mint 200 tombolatárgyat sorsoltak ki a jelenlévők között, így sokan  nyereménnyel térhettek haza. A nyereményeket a szervezők vásárolták, illetve felajánlások útján kapták. A bócsai BENU Gyógyszertár jóvoltából minden résztvevőt megajándékoztak egy vászontáskával. 

Szinte percek alatt elfogytak a tombolajegyek, még a vacsora előtt átvehettek nyereményeiket a szerencsések

A műsor és a tombola után a vacsora következett, melynek elkészítésén Takács György szorgoskodott. Két bográcsban főtt a pincepörkölt, melyet főtt krumplival és savanyúsággal tálaltak fel az asszonyok.

Takács György pincepörköltet főzött, melynek kóstolásában segítői is akadtak 

Az asztalokra üdítő, bor és pogácsa is került. Vendégeiknek süteményekkel is kedveskedtek, melyeket Takács Györgyné Inci sütött és szervírozott. A rendezvény ideje alatt röviditalokkal is kínálták az időseket. 

Krahulecz Jánosné Marika nénit és Takács Györgyné Incit is csak egy fotó és néhány mondat erejéig sikerült elcsípnem 

A zenéről és a jó hangulatról Balogh István bócsai zenész gondoskodott ezúttal is.

Többen táncra perdültek vacsora előtt és után is, jó kedvüket még az esős idő sem vette el

A 36 tagból álló kaskantyúi nyugdíjas klub tagjai hetente egy alkalommal találkoznak, évente több rendezvényt is szerveznek, jó kapcsolatot ápolnak a helyi intézményekkel. Szeretettel várják új tagok jelentkezését.

Ezúton is köszönetet mondanak mindenkinek: a szereplésért, a segítségért, a felajánlásokért. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (100 db kép)
MEGOSZTÁS