A vármegyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi LC labdarúgó csapatánál komoly változások voltak a játékoskeretben a nyár során. Az együttesnél többen távoztak és új labdarúgók is érkeztek, akiknek folyamatban van a beépítése a csapatba.

-Hirdetés-

Az együttes heti három edzéssel és több felkészülési találkozó lejátszásával próbál ráhangolódni a bajnoki rajtra. A gárda az utolsó felkészülési találkozóját augusztus 6-án játszotta, amikor hazai környezetben fogadták a Solt együttesét.

A Solti FC csapata a kiskőrösi felkészülési mérkőzésen

A mérkőzés első félidejében a kiskőrösiek szerezték meg a vezetést, amikor Dulai Máté jobb oldali elfutása után a középre adott labdáját Hihajlovic Zalán lőtte nagy erővel a léc alá (1-0). A küzdelmes jóiramú mérkőzés második félidejének végén egy kiskőrösi védelmi hibából szereztek gólt a soltiak, így 1-1-el zárult a felkészülési találkozó.

A Kiskőrösi LC csapata a soltiak elleni találkozón

A Kiskőrösi LC augusztus 13-án játssza első bajnoki mérkőzését, amikor a fiúk 17.30 órai kezdettel hazai környezetben fogadják a Kalocsa együttesét.

A kiskőrösi csapattól a nyár során Akasztóra távozott Tóth Ákos és Nagy Attila, Kiskunfélegyházára igazolt el Budai Áron, Kaskantyún folytatja a pályafutását Bánszki Dávid és a Fülöpszállás csapatában szerepel a továbbiakban Andó Gergely.

Egejuru Godslove Ukwuoma

A játékoskerethez új igazolásként érkezett Csáki Róbert Kecelről, Gyenizse Tamás Kiskunhalasról és Szabó Gergő, akik közül utóbbi már játszott a kiskőrösi gárdában a 2021/2022-es szezonban. Érkezett még a fiatal keceli Lajkó Flóriánt is, aki az utánpótlás csapatokban szerepelt már korábban Kiskőrösön, majd a Paksi FC, az MTK Budapest és legutóbb a Szekszárdi UFC játékosa volt. Leigazolta a csapat a dunaföldváriaktól a csatár poszton használható Egejuru Godslove Ukwuoma-t, aki 18 góllal második volt a tavalyi szezonban a Tolna vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság góllövőlistáján.

Mindezek mellett visszaigazolta a gárda a Kecskeméti TE együttesétől Barkóczi Ádámot, aki a vármegyeszékhely NB III-as együttesében lépett pályára az elmúlt szezonban. A délvidékről érkezett a topolyai labdarúgó akadémia neveltje a fiatal Hihajlovic Zalán, aki Kiskőrösön lakik és Pécsre jár iskolába. Hosszú sérülése után a védő poszton bevethető Madácsi Gábor is az első csapattal készült a nyáron, aki jó formába kerülve nagy segítségére lehet majd a gárdának. A kiskőrösi csapat érdekessége lehet majd az új szezonban, hogy Salami Eugene mellett a most leigazolt Egejuru Godslove Ukwuoma személyében a keretnek két nigériai támadója rohamozhatja majd az ellenfelek kapuját.

A soltiak elleni találkozó után a csapat edzője Márton Zsolt elmondta, hogy kevés volt a nyári felkészülés a gárda számára mert sok az új játékos, de már látja, hogy kire, milyen poszton számíthat. Úgy fogalmazott, hogy a lejátszott edzőmérkőzésekből nem lehet komolyabb következtetéseket levonni, mert egy bajnoki minden tekintetben teljesen más. Most a legfontosabb az, hogy a kalocsaiak elleni nyitányra minden adott legyen egy jó eredmény eléréséhez. A célokról megemlítette, hogy szeretnének jó erős középcsapatként szerepelni a bajnokságban és a tabella első felében végezni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS