Hamar azonosították és kihallgatták azt a 41 éves férfit a kalocsai nyomozók, aki a gyanú szerint tapétavágó késsel megrongálta egy távolsági busz külsejét és belsejét, valamint megütötte a sofőrt.

-Hirdetés-

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. július 28-án reggel, miszerint egy kalocsai buszmegállóban az egyik távolsági járat vezetőjével szemben agresszíven viselkedett az egyik utas, megütötte őt, ráadásul késsel hadonászott.

A kiérkező járőröknek a sofőr elmondta, hogy már akkor nézeteltérés alakult ki köztük, amikor a férfi Soltvadkerten felszállt a járatra. Az utas ugyanis egy kürtőskalácsot tartott a kezében, aminek a morzsáit szétszórta a buszon. A sofőr kérte, hogy ne koszolja össze a járművet és ne egyen menet közben, de ez nem tetszett a férfinak, ezért amikor senki sem látta, egy tapétavágó késsel összekarcolta az egyik ülés háttámláját. A rongáló ezután elaludt, ráadásul olyan mélyen, hogy amikor a busz a kalocsai végállomáshoz ért, a sofőr csak sokszori próbálkozásra tudta felkelteni. Ekkor ismét bedühödött a férfi, szitkozódott és fenyegetőzött, közben pedig további károkat okozott a busz belsejében a tapétavágóval. Amikor leszállt, a jármű külsejét is megrongálta, majd fogott egy fahusángot, és a sofőr felé dobta. Az agresszív férfi ráadásul egyszer arcul is csapta a sértettet, majd csak ezután távozott a helyszínről. 

A tanúk által elmondott személyleírás alapján és a beszerzett kamerafelvételek segítségével a rendőrök rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt. A 41 éves dusnoki férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a kalocsai nyomozók.

 

Forrás, fotó: police.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira