Az Akasztó a Kecel együttesét fogadta a vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság nyitófordulóján. Mindkét csapatban a nyáron több változás is történt, így előzetesen nem lehetett megmondani, mi lesz a vége a találkozónak, melyet hátrányból fordítva végül a vendég Kecel nyert meg.

Az első félidőben jobbára az Akasztó akarata érvényesült. Már az ötödik percben közel álltak a gólszerzéshez, amikor Bajusz jobb oldali beadása után Szabó Zsolt fejelte le a labdát a földre úgy, hogy azt csak bravúrral tudta kitolna szögletre a vendégek kapusa, Sziráczki. A 14. percben Tóth Ákos szép cselekkel jutott be a tizenhatoson belülre, azonban lövés helyett még egyet tolt a labába és a kijövő kapus végül a lábai elől felszedte a játékszert. A 23. percben érett góllá a hazai fölény. Boldizsár Csaba futotta le védőjét a bal szélen, majd lövését még védeni tudta a Kecel kapusa, azonban a kipattanó után egy cselt követően Boldizsár már a vendég hálójába lőtt (1-0). Az első félidőben még egy veszélyes Gavula lövést lehetett feljegyezni a 27. percben.

Akasztó FC csapata
-Hirdetés-

A második félidőben három perc elteltével egy előreívelt vendéglabda után a hazaiak portása, Németh remekül jött ki és lábbal hárítani tudott. Közel járt az egyenlítéshez a Kecel. A 65. percben Boldizsár lövése centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Egy percre rá a csereként beálló Ferenczi Zsolt eresztett meg egy nagy lövést, mely után a lefelé csapódó labda a felső lécről előbb Németh kapus hátra pattant, majd a kezeibe. Újra közel volt az egyenlítéshez a Kecel. A 79. percben Gavula Levente két cselt bemutatva lőtte be Németh lábai között az egyenlítő találatot (1-1). A 84. percben fordított a Kecel, egy Torma-Gavula összjáték után Gavula laposan középre tett labdájára középen Bányai Róbert érkezett, és a bal alsóba lőtt (1-2).

Kecel FC csapata

A találkozóról elmondható, hogy nem hozott magas színvonalat. Az első félidőben akár el is dönthette volna a meccset a hazai csapat. A második játékrészben a Kecel nem adta fel és az utolsó tíz percben két ziccerüket is gólra tudták váltani, amivel megtudták fordítani és nyerni találkozót.

Akasztó FC – Kecel FC 1-2

Akasztó FC: Németh – Sendula (Nagy A.), Doszpod, Kerekes (Szrenkó), Szabó Zs., Boldizsár (Szabó N.), Bajusz, Vincze, Makó, Tóth Á., Bányai vezetőedző: Szrenkó István

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:

-Az első félidőben mi kontrolláltuk a mérkőzést, a mi akaratunk érvényesült. Mi akartunk jobban. A második félidőben elveszítettük a játék ritmusát. Jobban akart a Kecel. Olyan gólokat kaptunk, amiket megye egyben nem szabadna. Nem is tudom, talán U11-ben kapnak ilyen gólokat. Az nem lehet, hogy az ellenfél tizenhatosán veszítünk egy labdát. Kettő, az egyes szituációkban mehetnénk, eladjuk a labdát, majd végighozzák úgy az akciót, hogy nem találkozunk senkivel. Ezután hátul csinálunk egy óriási hibát, 1-1-nél passzolgatunk. Rossz megoldást választunk, elveszítjük a labdát és az ellenfél gólt szerez belőle. Ez megyei egyben nem megengedhető. Úgy gondolom, hogy az ellenfél a második félidőben sokkal többet tett azért, hogy megnyerje a mérkőzést. Mi enerváltak voltunk. Le kellett volna cserélnem több játékost is. Ahogy telt az idő úgy fogytak el a játékosaim. Nagyon nehéz úgy, hogy igazából az ifistáink adják ki az edzéslétszámunk zömét. Persze tudom, hogy nagyon sok helyen ezzel a nehézséggel küzdenek, de meg kellene tanulni az idősebb megye egyes játékosoknak, hogy ez edzés nélkül nem megy. Ugyanabban a hibában vagyunk, mint tavaly voltunk. Hatvan perc után elfogyunk és annyi cseréje nincs az embernek, hogy még többet tudjon cserélni. Én további sok sikert kívánok a Kecelnek. Úgy érzem, hogy ma elveszítettünk három pontot.

Kecel FC: Sziráczki – Kámán, Vata (Döbrentei), Bányai, Killer (Nagy M.), Gavula, Patai G., Klárik (Sajdik),Bödő, Torma (Fenyvesi), Kóbor (Ferenczi)

Vata Zalán játékos – Kecel FC:

-Úgy érkeztünk Akasztóra, hogy egy jó és parázsmérkőzésen minimum egy döntetlent szerettünk volna elérni. Ehhez úgy is rendezkedtünk be, hogy az első félidőben tudatosan átengedtük a területet az Akasztónak, illetve az első játékrészben jópár játékosunk sem fejben, sem teljesítményben nem azt nyújtotta, amit megbeszéltünk. Voltak ennek kapkodó jelei, felesleges labdaelrúgások például, amivel az Akasztót magunkra húztuk. Az ő akartuk egy kicsit jobban érvényesült, és meg is tudták szerezni a vezetést. A második félidőben már arra váltottunk, amit a szünetben és a mérkőzés előtt megbeszéltünk, hogy két-három cserével tudjuk majd frissíteni a csapatot. Ez nagyon határozottan bejött és úgy nőttünk a hazai csapat fölé, ami a gólok számában is megmutatkozott. Úgy gondolom, hogy megérdemelten vittük el a három pontot Akasztóról.

MEGOSZTÁS