A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 2023-2024-es idényének második fordulójában a Harta az Akasztót fogadta. A találkozóról tudni kell, hogy ez is csak úgy, mint egy Kiskőrös-Akasztó mindig rangadónak számít. Függetlenül attól, hogy a felek hol is állnak a tabellán. A vendég akasztóiak szerették volna feledtetni a múlt héten, hazai pályán a Keceltől elszenvedett vereségüket. Míg a Harta otthon szerette volna tartani a három pontot. A találkozó nagy küzdelmet és végül vendégsikert hozott.

-Hirdetés-

Az első félidőben több lehetőség is adódott a vendég Akasztó előtt. Több esetben is a hartai védőkön múlt, hogy nem találtak kapuba az akasztóiak. A 25. percben azonban már tehetetlenek voltak. Szabó Zsolt jobb oldali szöglete után a teljesen üresen lévő a nyáron éppen Hartából, Akasztóra igazoló Makó Barnabás fejelte a lasztit Ámann kapujába 0-1. Ezek után próbált felpörögni a Harta, de igazán nagy gólszerzési lehetőségük nem volt.

Harta SE

A második félidőben kétszer is nagy helyzetbe került az akasztói Szabó Zsolt, azonban éles szögből nem tudott a kapuba találni. Ezek után a Harta is próbált az akasztói kapu elé kerülni. Legnagyobb lehetőségük a 72. percben adódott, amikor is egy beívelt labda után Sendula Péter mentett nagyot egy erős lövést követően. Nem sokra rá egy újabb beívelést követően Vincze Dezső tisztázott fejjel, ami mint utóbb kiderült nagyon fontos volt, mert mögötte már érkezett Csányi, aki nagy gólhelyzetbe került volna. A 83. percben a nyáron Akasztóból, Hartára igazoló Németh Tamás megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett az öltözőbe. Két perc múlva jött a vendégek részéről a második találat. A saját tizenhatosuknál szereztek labdát az akasztóiak, majd egy passzt követően Szabó Zsolt pontos átadása után Fábián Péter futotta le védőjét. Az akasztói szélső egy cselt bemutatva középre passzolta a labdát, ahol érkezett Boldizsár Csaba, aki szépen tekerte el a lasztit Ámann mellett a bal alsóba 0-2. A hosszabbítás utolsó percében egy beadást követően Csányi Dávid fejelt Németh Zsolt hálójába, megszerezve ezzel a Harta szépítő gólját 1-2.

A találkozóról elmondható, hogy a hazaiak nem igazán tudták megtalálni a játék ritmusát és ezt a vendég Akasztó kihasználta.

Akasztó FC
Harta SE – Akasztó FC 1-2

Harta SE: Ámann – Danó (Vajda), Puskás, Pribék (Máthé), Fekete, Nagy M., Csehi, Ivacs, Németh T., Mihály, Dunai (Csányi)

Akasztó FC: Német Zs. – Szrenkó A. (Sendula), Kerekes (Doszpod), Szabó Zs., Boldizsár (Szabó N.), Vincze, Makó, Tóth Á., Szabó Á. (Herczeg), Nagy A. (Fábián), Bányai

Csehi Tamás játékos-edző (Harta SE): – Gratulálok az Akasztónak. Kihasználták, hogy gyengén és enerváltan futballoztunk, amiért elnézést kérek a szurkolóinktól. A mérkőzés után egy higgadt és őszinte beszélgetés keretein belül megbeszéltük, hogy mi kell ahhoz, hogy a közeljövőben sikeres és egységes csapat legyünk. A hétköznapokba még több munkát kell belefektetni és gyakorolni, ami a hiányosságunk. További sok sikert kívánok az Akasztónak!

Szrenkó István vezetőedző (Akasztó FC): – Úgy érzem, hogy az egész mérkőzést kontrolláltuk. A mi akaratunk érvényesült. Váltottunk egy játékrendszert, ami nagyon jól működött. Az első félidőben úgy gondolom, hogy eldönthettük volna a találkozót. A második félidőben a szokásos dolog a fáradtság jött elő. De most ki tudtuk tolni tovább. Nem úgy, mint a múlt héten. A második félidőben mindkét csapatnak voltak helyzetei. Szerencsére mi találtunk be. Minden kontránkban benne volt a veszély. Nekünk ez nagy dolog, hogy Hartán nyertünk, hiszen erre régóta nem volt példa. Köszönöm a játékosoknak és köszönöm a szurkolóknak is, hogy ilyen sokan elkísértek minket. Nagyon bízom benne, hogy folytatni tudjuk ezt a felívelő és jó tendenciát. És nem száll el az agyunk, azért mert nyertünk egy mérkőzést. További sok sikert kívánok a Hartának!

MEGOSZTÁS