A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósította meg Bács-Kiskun vármegyében a TOP-1.3.1-15-BK1-2021-00004 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Bács-Kiskun megyében II.” című projektet. A projektet a társaság bruttó 999,6 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg. A projekt részeként teljeskörűen megújult a 5211-es jelű Lajosmizse – Kunszentmiklós összekötő út mintegy 4,1 kilométeres szakasza.

-Hirdetés-

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 4,1 kilométeren újult meg a 5211-es jelű út 4+275 és 8+355 kilométerszelvények közötti szakasza. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 895,6 millió forintból valósította meg a beruházást.

A felújítás részeként a kivitelező gondoskodott a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházások megvalósulását követően nőtt a forgalombiztonság és nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala.

A beruházás ünnepélyes átadásán 2023. augusztus 22-én a résztvevőket Dr. Salacz László országgyűlési képviselő köszöntötte, majd beszédet mondott Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke, illetve Dr. Sztana Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

 

Sajtóközlemény
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
2023. 08 .23. 

Kiemelt kép: illusztráció (https://internet.kozut.hu)  

MEGOSZTÁS
Írta: vira