A vármegyei első osztályú bajnokság 2023/24-es szezonjának harmadik fordulójában az Akasztó a Lajosmizsét fogadta 2023. augusztus 27-én, vasárnap. A vendégek szerették volna megszerezni első győzelmüket az új idényben, míg a hazaiak a Harta elleni siker után otthon is szerettek volna nyerni. A találkozót végül a vendég Lajosmizse nyerte.

-Hirdetés-

Már a 3. percben vezetést szerzett a vendég csapat. Egy átívelt labdát éppen Sallai Bence elé fejelte le Fábián. A lajosmizsei támadó ezt követően két cselt bemutatva tört be a tizenhatoson belülre, majd a kijövő Németh mellett higgadtan gurított a jobb alsóba 0-1. A 20. percben egy vendég beadás után újra Sallai Bence szerzett gólt, amikor is a labda a felső lécről a gólvonal mögé vágódott. Igaz, a játékvezető nem jelzett gólt, de a jobb oldalon ténykedő partjelző egyből jelzett, hogy gól 0-2. Két perc múlva szépítettek a hazaiak. Nagy Attila futott el a középpályán, majd precízen passzolt Boldizsár Csabához, aki kilőtte a jobb alsót 1-2. A 35. percben Kiss László beadása után Peres Csaba került nagy helyzetbe, azonban Németh remekül jött ki a kapujából és tisztázott. Öt perc múlva Kovács remekül szolgálta ki Kiss Lászlót, aki tisztán lőhetett kapura. Németh bravúrral védett. Az első félidő utolsó percében nagy egyenlítési lehetőséget hagytak ki a hazaiak. Tóth Ákos passza után Nagy Attila került ziccerbe, azonban Tajti nagyot védett.

Akasztó FC

A 63. percben Kiss László iramodott meg jobb oldalon, majd lapos beadása után középen három védő között Halasi Károly tudta közelről bekotorni a labdát a hazai kapuba 1-3. Két perc múlva, Szabó Zsolt beadása után Boldizsár a kapus, kezébe vette le a labdát. A 88. percben Makó beadása után Szabó Zsolt talált kapuba, azonban a jobb oldali partjelző zászlaja megint emelkedett. Így a gólt les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Kemény mérkőzés alakult ki a találkozóból, melyet a jobban akaró Lajosmizse nyert meg. Az Akasztó nem tudta megközelíteni azt a játékát, amit Hartán mutatott, így hazai pályán továbbra is nyeretlen az Akasztó.
Lajosmizsei VLC

Akasztó FC – Lajosmizsei VLC 1-3

Akasztó FC: Németh Zs. – Sendula (Herczeg), Fábián (Szabó Á.), Kerekes (Doszpod), Szabó Zs., Boldizsár, Vincze (Szabó N.), Makó, Tóth Á., Nagy, Bányai vezetőedző: Szrenkó István

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:

-A mérkőzés annak ellenére, hogy ilyen meleg volt, egy jó lüktető találkozóra sikerült. Itt is, ott is megvoltak a lehetőségek. Sajnos kaptunk három olyan egyéni hibából három gólt, ami úgy gondolom, hogy a megye egyben nem fér bele. De az elején már nem jól álltunk bele a meccsbe. Már az első percekben megálltunk, vitatkoztunk egymással. Nem is értettem, hogy hol van a múlt heti játékunk. Akaratban felülmúlt minket a Lajosmizse. Összeszedtek rengeteg második labdát, amik nekünk abszolút nem voltak meg. Nagyon-nagyon ólomlábakon mozogtunk. Betudható a melegnek is, de én úgy érzem ez a bajnokság úgy fog végigmenni, hogy ki milyen állapotban van fejben. És bárki bárkit meg tud verni, és ezt meg kell érteni a játékosoknak. Jó időben rúgta a Lajosmizse az első gólját. Gyorsan megszerezték a vezetést, majd kaptunk rá még egyet. Természetesen megvoltak nekünk is a helyzeteink, meg is rúgtuk a gólunkat, viszont nem működött úgy a csapategységünk, ahogy kellett volna. A második félidőben egy óriási csata ment a pályán. Igazából gólhelyzetet mi nem tudtunk kialakítani, csak lehetőségeink voltak. A Lajosmizse elment megkontráztak minket. Összességében úgy érzem, hogy megérdemelte a Lajosmizse a győzelmet. További sok sikert kívánok nekik.

Lajosmizsei VLC: Tajti – Sallai, Fekete A., Orlov L., Kovács P. (Fekete D.), Borsos, Halasi (Tarnoczki), Peres (Bán), Kiss (Cserni), Orlov A., Szeibert (Dóka) vezetőedző: Árva Zsolt

Árva Zsolt vezetőedző – Lajosmizsei VLC:

-Alapvetően a kitűzött célunkat elértük. A csapatom játékában azért helyenként voltak hibák, ami igazából nézői szemmel egy csapkodó és élvezhető mérkőzés volt. De szakmai szemmel ezek koncentrációból adódó hibák voltak. Mélyről jöttünk, nagyon sok hiányzónk volt. Az első két fordulóban még nem tudtunk olyan védelmet összerakni, ami stabilan állt a lábán. Ez most úgy érzem sikerült. A cél az volt, hogy nullára játszani. Tehát ha nem is tudunk gólt lőni, de ne is kapjunk. Ezt túlteljesítettük. Tőlünk most ez volt a minimum. Az igazolásaink, akiket igazoltunk magasabb osztályból jöttek, és előrébb kell mozdítaniuk majd a csapatot a tabellán. Nyilván még sok munkát kell elvégeznünk. Az elmúlt években a középmezőny végén és az alsóházban kullogtunk. Ebben az évben a negyedik és a hatodik helyeket szeretnénk megcélozni, tehát egy erős középcsapat kialakítása a célunk. A 3-1-es győzelmünk az Akasztó ellen szerintem nagy fegyvertény. Nagyon sokáig nyitott volt a találkozó, és nem tudtunk ellépni. Persze ebben voltak olyan dolgok, hogy Bányait a játékvezető nem állította ki, ami egyértelmű piros lap volt. Az ilyenek azért döntően befolyásolnak egy mérkőzést. A cseréink után is tudtuk azt a színvonalat tartani, mint az első hatvan percben. A rossz kezdés után javítottunk, ez egy picit mindenkinek plusz energiát ad és tudunk továbbhaladni. Istvánnak a mérkőzés előtt el is mondtam, hogy az Akasztó eddigi két eredménye hízelgő volt. A Kecel elleni mérkőzésről is nyilván tájékozódtunk és ott is az volt, hogy nagyon sokáig az Akasztó sokkal jobban állt, mint a Kecel. A Hartát megverni akármilyen körülmények között is óriási fegyvertény. Az Akasztó így is, hogy átalakult, egy jó csapat és próbálnak jó focit játszani. További sok sikert kívánok az Akasztónak!

MEGOSZTÁS