Bár a csengő még nem szól, de augusztus 30-án délelőtt már gyerekzsivajtól volt hangos a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája. Évkezdő családi délelőttöt tartottak ugyanis az első osztályosoknak.

Az immár hagyományos programon a legkisebb nebulók még szüleikkel együtt vettek részt, hogy pénteken reggel már ne legyenek ismeretlenek számukra azok a termek és folyosók, melyek a következő években meghatározó részei lesznek az életüknek.

Ismerkedés az iskola épületével a szülők kíséretében
-Hirdetés-

Az udvari gyülekezőt és a pedagógusok, hitoktatók rövid bemutatkozását követően már osztályonként vonultak a tantermekbe, ahol mindenki szabadon választhatott helyet magának.

Gyülekező az udvaron

A padokon már ott várták őket a tankönyvek, és átvették az intézményhez tartozásukat jelképező nyakkendőket is.

A padokon a tankönyveik várták a legkisebb iskolásokat

A tanévkezdést érintő legfontosabb tudnivalók ismertetése után körbejárták az iskolát, mely most még bizonyára óriási labirintusnak, talán kicsit ijesztőnek is tűnik számukra, de az udvaron már felszabadultan vették birtokba a játékokat.

Zárásként átsétáltak az evangélikus templomba is, ahol pénteken reggel 8 órakor kezdetét veszi az ünnepélyes tanévnyitó.

Az evangélikus templom fontos része lesz iskolás éveiknek

A szerdai látogatásuknak köszönhetően szeptember elsején remélhetőleg már ismerősként, bátran lépik majd át az iskola küszöbét.

Szöveg, képek: KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira