Augusztus 29-én egy különleges Gólyanappal várták a tanító nénik a leendő kicsi elsősöket az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskolában.

-Hirdetés-

Szeptember elsején 3 új első osztály indul, mindegyikben 18-19 diákkal, akik izgatottan vágnak neki az iskolai éveiknek. A gólya délelőttön együtt játszhattak, kézműveskedtek, meséltek, rajzoltak a gyerekek a tanító nénikkel és az új osztálytársaikkal.

„Az idén is külön szeretettel köszöntöttük a leendő 1. osztályosokat a számukra rendezett ismerkedő délelőttön. Ragyogó arccal, örömmel jöttek be az iskola kapuján, ahol a sok-sok érdekes játék, feladat várta őket. Közös játékkal kezdtük az iskola tornatermében. Végig járták az épület helységeit, birtokba vették a saját tantermüket, amit már feldíszítve láttak. Izgalmas játékok következtek, nem maradt el az éneklés, mondókázás, rajzolás, gólyakészítés, békavadászat sem. 1.a osztály „mókusai” is elkezdték 4 éves utazásukat „Meseországba”, majd „Betűországba”, „Számországba”. Az idén nagy örömünkre Sakkpalotával is megismerkedhetnek a gyerekek.” – Vida Angéla 1.a osztályos tanító néni.

Vida Angéla és az 1.a osztály

„A mai nap célja, hogy az óvoda- és az iskola átmenet kicsit könnyebbé váljon a gyerekek számára, ne az első nap essenek be egy vadidegen épületbe. Nagyon jól érezték a gyerekek magukat, készítettünk papírból gólyákat, amibe bele tudták varázsolni a kis kezecskéjüket és tudták nyitogatni a gólya csőrét. De készültünk nekik gólyás színezőkkel, mondókákkal és mesével is, illetve körbejártuk az iskola épületét, mi hol található, kik dolgoznak az iskolában, mi a feladatuk ezeknek az embereknek, a portástól kezdve az igazgatónőig bezárólag. Megtapasztalhatták milyen lépcsőzni, a bátrabbak a liftet is kipróbálhatták. Mi is most szerzünk tapasztalatokat a gyerekekről, most ismerkedünk velük, foglalkoztunk a közösségi élet szabályaival, itt már számunkra is sok dolog kiderült és a szülőértekezleten könnyebben tudjuk segíteni a szülőket az esetlegesen felmerülő hiányosságokra rámutatva.

Böröczné Tumbász Mariann és az 1.b osztály az ebédlővel ismerkedik

Nyakbavalókat is kaptak a gyerekek, hogy az első tanítási napon tudják, hogy melyik osztályba jöjjenek majd, hiszen az első napon több száz gyermek lesz az iskola épületében és el fognak veszni a nagyok között. Tehát ennek a segítségével fogják a gyerekek megtalálni egymást, az osztályt és minket tanító néniket is.” – Böröczné Tumbász Mariann 1.b osztályos tanító néni.

„A gólyanap célja, hogy nebulók az épületet, az iskolát megismerjék, és kicsit ismerkedjünk a gyerekekkel mi is. Ez nagyon fontos, hiszen tele van feszültséggel minden kis gyermek, milyen lesz az iskola, milyen lehet az iskolában, kik lesznek az osztálytársaik… Természetesen nem csak a gyerekekben, bennünk is van izgalom minden év elején, de első osztály előtt különösen, hiszen mi is új gyerekekkel és családjaikkal ismerkedünk meg, akik azután a következő években a mindennapi életünk részesei lesznek.” – Tercsi Viktória 1.c osztályos tanító.

Tercsi Viktória és az 1.c osztály

A Gólyanap különös jelentőséggel bírt, hiszen a kicsi elsősök nem csak az általuk készített kézműves alkotásaikat vihették haza, hanem egy szeletkét az iskola melegéből, a biztonságos és a félelemmentes iskolakezdésből!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS