„Ma sem volt könnyű élni.
Nem lesz könnyű sosem.
De érdemes volt! Mindig
érdemes lesz, hiszem!…”

Az iskolák eddig csendesen álló folyosóit, tantermeit mostantól újra ellepi a diákok zaja. A 2023/24-es tanév rendje szerint 179 tanítási nap áll a diákok és tanárok előtt, melyek feladatokban és kihívásokban bővelkedő napok lesznek.

-Hirdetés-

A Himnusz közös eléneklése utána Keresztúri Adrián 12.A osztályos tanuló Váci Mihály: Ha érdemes, ha nem című versének szavalatával nyitották meg a 2023/24-es tanévet a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikumban.

Keresztúri Adrián

Kunczné Martin Regina igazgatóhelyettes köszöntőbeszédében a nyári kikapcsolódás után „bekapcsolódásra” hívta a diákokat az új tanévbe, a tanórák rendjébe, gyakorlati foglalkozások feladataiba, sportkörök és az iskola rendezvényibe. Az idei végzős diákokat külön megszólította az igazgatóhelyettes-asszony, középiskolai tanulmányaik utolsó tanévnyitó ünnepségén. „Mozgalmas, erőt próbáló év lesz, de sok felemelő, életre szóló élmény és feledhetetlen emlékeket nyújtó események is várnak rátok.”

Kunczné Martin Regina igazgatóhelyettes

Kitért arra is, hogy egy iskola eredményessége és sikeressége nagyban múlik a diákok hozzáállásán, munkáján, tanulásán. Kunczné Martin Regina hangsúlyozta a céltudatosság és a kitartás fontosságát nemcsak a diákévek alatt, hanem az élet minden területén.

Kiemelte – „fogadjátok be új társaitokat, de nagyon fontos, hogy csak azok mutassanak példát, akik jó példát tudnak mutatni!”

Több változás is történt a tavalyi tanévhez képest az iskolában. Sajnos ettől a tanévtől kezdve a kollégium már nem funkcionál kollégiumként, így el kellett búcsúzzanak Antal Andrástól és Firkó Jánostól. Az oktatók, tanárok tekintetében is történt változás. Bihari Nagy Lászlóval, Kecskeméti Sándorral, és Csatai Gábornéval (nyugdíjba vonult) már nem találkoznak a diákok az iskola falain belül. Új kollégaként köszöntötték Czeffer Milánt, akivel elsősorban az informatika ágazatban tanulók találkozhatnak majd, ott fog szakmai tantárgyakat oktatni.

A tanárokhoz, oktatókhoz is intézett pár biztató szót az igazgatóhelyettes-asszony. Felkérte őket, törekedjenek arra, hogy a tanév folyamán minél több tanulót segítsenek céljaik, sikereik elérésében.

Az iskola alapvetően a tanulásról szól, de nagyon fontos, hogy más élményeket is adjon. Az osztálykirándulások, iskolai bajnokságok, akár egy közös színházlátogatás mind-mind új élményekkel gazdagíthat, és nem utolsó sorban fontos építőkocka lehet egy valódi közösség kialakításában.”
A kezdő és felmenő évfolyamokon nappali képzésen 16 osztály kezdi meg az idei tanévet a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikumban. Az iskola gólyáinak osztályfőnökei:
  • 9.A (gépészet, informatika és távközlés): Franczia-Takács Edit
  • 9.B (gazdálkodás és menedzsment): Raffainé Sendula Zsuszanna Katalin
  • 1/9/1 (kereskedelem, gépészet): Tóthné Sási Katalin
  • 1/9/2 (gépészet): Franczia Gyula

Az ünnepélyes tanévnyitó után a 2.,3., és 4. órában osztályfőnökeikkel töltötték az első napot a diákok, és felkészültek az előttük álló kihívásokra.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS