A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum, röviden a KEVI immár 12. tanévét kezdte meg szeptember elsején. Az ország egyik legnagyobb evangélikus intézményébe óvodástól a középiskolásig, vagyis 3 évestől a 19 évesig, 1118 gyermek és fiatal jár. Vannak olyanok is, akik egykor óvodásként kerültek a KEVI-be, ma pedig már a középiskola padjait koptatják.

A hagyományosan az evangélikus templomban megtartott ünnepélyes tanévnyitó az iskola zászlajának bevonulásával kezdődött, majd a Himnusz közös éneklése után Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató beszéde következett. Köszöntőjében külön kiemelte és üdvözölte azokat, akik ünnepélyesen ma váltak a KEVI közösségének tagjaivá, vagy most kerültek át egyik intézményegységből a másikba.

Az ünnepélyes tanévnyitó az iskola zászlajának bevonulásával kezdődött
-Hirdetés-

Szólt a legkisebbekhez, akik most kezdik általános iskolai tanulmányaikat Bajusznácsné László Tünde, Disztlné Markó Ibolya és Rakonczainé Majoros Zsuzsanna tanító nénik irányításával.
A megszeppent elsősök után az ötödikesekhez szólt, akik ma már új osztályfőnökeik, Barabásné Rezner Rita, Hajasné Domonyi Ildikó és Dózsa Tamás vezetésével érkeztek a tanévnyitóra.
Új időszak, korszak kezdődik ezzel a tanévvel a középiskola hetedikes és kilencedikes gólyáinak életében is. Osztályfőnökeik – Fábián Anita, Honti Erika, Horváth Kinga és Pivarcsiné Raffai Enikő tanárnők lesznek.

Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató

Az igazgatónő köszöntötte az új pedagógusokat is. Schuller Gréta tanító nénit, Kolonusz Lili német-testnevelés szakos tanárt, Dunai-Kiss Kinga angol-magyar szakos tanárt, Farkasné Gombár Ildikót, aki tanítónőként tért vissza, Torgyikné Bozó Melinda pedagógiai asszisztenst, Csővári-Lakatos Réka óvó nénit és Korsós Nándor tanár urat.

A tanévkezdéshez az igazgatói beszédet követően bátorítást adott az elsősöknek az óvoda Alma csoportosainak kis műsora is, Scrob Erzsébet óvónéni vezetésével.
Az óvoda Alma csoportosai műsorral készültek

Az ünnepi istentiszteletet Pethő – Szűcs Mária és Arató Eszter iskolalelkészek vezették, Isten igéjét Arató Eszter hirdette.

Áldásban részesültek a tanévnyitón az általános iskola és a gimnázium új tanulói

Áldásban részesültek a tanévnyitón az általános iskola és a gimnázium új tanulói, majd az új pedagógusok fogadalomtétele és megáldása következett.

Az új pedagógusok fogadalomtétele és megáldása

A záró imádságban Grausza Jánosné és Tiriczné Szabó Szilvia tagintézmény-vezetők, valamint Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató adott hálát és kért áldást az előttünk álló tanévre. 

Grausza Jánosné és Tiriczné Szabó Szilvia

Írta, képek: KEVI

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira