A vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC II. csapata játékoskeretében és a szakmai háttér tekintetében is voltak változások a nyár során. A gárda a célok között azt fogalmazta meg, hogy a tabella első öt helyezettje között végezzen.

A csapathoz a nyáron visszatért és az őszi szezonban már a gárda rendelkezésére áll Breznyán Gergő, leigazolták a Tabdi gárdájában korábban szerepelt csengődi Szentgyörgyi Krisztiánt, valamint a kaskantyúi csapattól érkezett még Varga Szabolcs. Az együttes a bajnoki szezont Kaskantyún kezdte, ahol 5-2 arányú vereséget szenvedtek.

-Hirdetés-

A bajnokság második fordulójában a Szanki OBSE gárdáját fogadták szeptember 2-án hazai környezetben, akik ellen 3-0 (1-0) arányú győzelmet arattak: Pszota – Lengvári, Miklós (Piller), Gyurián (Varga Sz.), Pecznyik (Dulai), Szentgyörgyi (Füleki), Dicsa, Sinkó (Gmoser), Lengyel (Breznyán), Rácz, Kriskó (Andrási).

A találkozó első szakasza kiegyenlített játékot hozott, majd fokozatosan került egyre nagyobb mezőnyfölénybe a kiskőrösi gárda. A hazaiaknak több veszélyes támadásuk is volt, de a befejezéseknél pontatlanok voltak vagy a kapufa mentette meg a góltól a vendégeket. A kiskőrösi mezőnyfölény a 30. percben hozta meg a gólt, amikor egy rövid felszabadítás után a labdát Szentgyörgyi Krisztián a bal kapufára lőtte, a kipattanót pedig Gyurián Gábor helyezte a kapuba közelről (1-0).

A második félidőben is a kiskőrösiek irányították a játékot és a vendégeknek nem volt igazán veszélyes támadása. Az 54. percben a hazaiak tovább növelték előnyüket, amikor egy középpályán szerzett labda után a játékszer Sinkó Doriánhoz került, aki egyéni akció végén lőtt a kapuba 18 méterről egy lapos, pontos lövéssel a jobb kapufa mellé helyezve a játékszert (2-0). Az 56. percben tovább növelte előnyét a kiskőrösi együttes, amikor Sinkó Dorián jobb oldali beadása után Füleki Antal egy cselt követően lőtte a labdát közelről a hálóba (3-0). A hazaiak ezen a találkozón a helyzetek alapján akár nagyobb arányban is nyerhettek volna a kapura szinte teljesen veszélytelen szankiakkal szemben.

Sinkó Dorián (a képen balra, sárga mezben)
Sinkó Dorián – Kiskőrösi LC II. játékosa:

-A bajnokság első mérkőzésén Kaskantyún semmi nem működött úgy, ahogy szerettük volna. A csapaton belül arról beszéltünk, hogy a kaskantyúi eredmény nem méltó hozzánk és ezen változtatni kell. A szanki találkozó előtt érkezett hozzánk a csapat irányításában szerepet vállalva Beregszászi Sándor és Lengyel László, amire nagy szüksége volt az együttesnek. A nyugodt háttérmunka eredménye is kellett ahhoz, hogy a mai napon ilyen szép győzelmet arassunk. Volt ma tűz a csapatban, akarás, ami meghozta az eredményt és ilyen folytatásra számítok a továbbiakban is. A bajnokság a korábbi évekhez képest sokat erősödött és nagyon nehéz lesz jó eredményeket elérni. A célok között azt fogalmaztuk meg, hogy szeretnénk a tabella első öt helyezettje közé bekerülni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS