A vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata jól kezdte az új szezont, miután az első két fordulóban nyert az együttes. A gárda szezonnyitó mérkőzését Szankon játszotta, ahol 3-0-ra győztek Sztankovics István, Viola Máté és Kővári Csaba Dávid góljaival.

Az együttes jó előjelekkel várta a vármegyei III. osztályú bajnokság közép csoportjának új csapata, a Fülöpszállásiak elleni találkozóját. A bajnokság második fordulójában szeptember 2-án hazai környezetben fogadta a Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata a Fülöpszállási SE gárdáját, akik ellen 4-2-re (3-2) nyertek: Engler – Frei, Viola, Gaál (Rózsa), Frank, Sztankovics, Kővári, Pál (Szamosi), Kelemen (Frittmann), Varga B. (Lévai), Putnyik (Windecker).

-Hirdetés-

Sok helyzettel indult a mérkőzés és az első negyed órában mindkét oldalon veszélyben forgott a kapu. A vadkerti csapat Kővári Csaba Dávid és Kelemen Róbert jó ütemű kiugratása után veszélyeztetett, a vendégek pedig Csordás Zoltán révén meg is szerezték a vezetést, amikor egy hazai térfélen való labdaszerzést követően lefutotta a védőjét és kilőtte a hosszú sarkot a labdával (0-1). Az első 20 percben inkább a Fülöpszállás akarata érvényesült. Aztán több vadkerti játékos teljesítménye feljavult és folyamatosan átvették az irányítást. A hazaiak közül Kővári Csaba Dávid egyenlített a 21. percben (1-1), majd a 29. percben újabb találatával már a vezetést is átvették a vadkertiek (2-1). A szünet előtt még Kelemen Róbert is a kapuba talált, kétgólosra növelve a hazai csapat előnyét (3-1), de egy védelmi hibát kihasználva a fülöpszállásiak a 45. percben Tóth Szabolcs révén szépítettek (3-2).

A második játékrészben nagy küzdelem volt a mezőnyben, de a vadkerti csatárok folyamatos veszélyt jelentettek. A találkozó végén Kővári Csaba Dávid két védő között becselezte magát a 16-oson belülre és harmadik góljával 4-2-re alakította a végeredményt.

dr. Frank Gábor – Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. edzője:

-Komoly mérkőzésre készültünk és nagyjából azt kaptuk, amit vártunk. Tudtuk, hogy nagy energiát szükséges beletennünk a találkozóba, ha szeretnénk jó eredményt elérni. Ma nagyon jó volt a csapat hozzáállása a találkozóhoz és szerencsére sikerült is a fiúknak kiadni magukból mindent. Úgy látom, hogy az edzettségi állapotunk és a csapatrészek összeszokottsága jelentős előny lesz számunkra az idei évben is.

MEGOSZTÁS