A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 2023-2024-es szezonjának 4. fordulójában az Akasztó a még pontot sem vesztő Kunbaját fogadta. A vendégek szerették volna tovább vinni a hibátlan sorozatukat, míg a hazaiak szerették volna feledtetni az elmúlt héten otthon elszenvedett vereséget a Lajosmizsétől. A kevés helyzetet hozó találkozót végül egy gól döntötte el.

-Hirdetés-

Az első félidőben nagy harc folyt a mezőnyben. Igazán nagy helyzet nem is alakult ki, mígnem a 44. percben Németh Zsolt kirúgását Boldizsár csúsztatta meg Szabó Zsolt elé, aki hirtelen a vendég kapussal szemben találta magát. Az akasztói támadó a kijövő vendég portás mellett végül higgadtan lőtt a bal sarokba 1-0.

A második félidőben is ott folytatódott a játék ahol az elsőben abbamaradt. A hazaiak próbáltak fegyelmezetten védekezni, míg a vendégek próbáltak helyzeteket kialakítani, de a hazai kapuig nem sokszor jutottak el. A 65. percben Sunsjar lövését védte Németh. A 83. percben a hazaiak részről Kerekes Márk megkapta második sárgalapját, így idő előtt mehetett az öltözőbe. A 88. percben egy szabadrúgást követően Kokljevci lőtt centikkel fölé. Az utolsó említésre méltó momentum a rendes játékidő utolsó percében alakult ki, amikor Plavsic lefelé csapódó lövését tolta a kapu fölé Németh.

A kevés helyzetet hozó találkozón végül egy gól döntött. Az Akasztó így megszerezte első hazai győzelmét az új szezonban, a vendégek pedig először veszítettek pontokat.

Akasztó FC – Kunbajai SE 1-0

Akasztó FC: Németh – Sendula, Herczeg, Doszpod, Kerekes, Szabó Zs., Boldizsár, Nagy A. (Szrenkó A.), Vincze, Makó, Bányai vezetőedző: Szrenkó István

Kunbajai SE: Glisic – Kujundzic (Hajrulovic), Kokljevci, Ikotic, Susnjar, Damjanovic, Molnár (Todic), Masalusic, Jovetic, Sojic (Vujkovic), Plavsic játékos-edző: Masalusic Nikola

Szrenkó István vezetőedző Akasztó FC: Az egész mérkőzést kontroláltuk, végig a mi akaratunk érvényesült. Nagyon fegyelmezetten játszottunk. Sajnos minden második meccsen jön csak ki ez a fegyelmezett játék, ennek nem tudom mi lehet az oka. Megvoltak a párok, megvoltak az emberek. A fiúk most jól betartották azt, amit megbeszéltünk. Igazából ziccere sem volt a Kunbajának, akik egy nagyon jó képességű csapat, gyorsan játszanak, viszont minden területet lezártunk előttük. Nagyon nagy dicséret illeti a csapatomat, mert óriásit futballoztak. Elmondtam az öltözőben is, hogy lehet nem fogunk elmenni kétszer-háromszor a kapujukig, viszont mezőnyben fel kell velük venni a versenyt. Tartsunk meg annyi labdát, amennyit tudunk. Sikerült is az első félidő végén elmennünk egy góllal. Szabó Zsolti eldöntötte a mérkőzést. Lehetőségeink a második félidőben is megvoltak. Sajnos a kulcspasszaink nem mentek el. Azokba beleálltak, beleléptek. Úgy gondolom megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. További sok sikert kívánok a Kunbajának!

MEGOSZTÁS