Bár tantárgyi szinten még nem vezették be, a témakör már beépült a közösségi nevelés kerettantervbe, az osztályfőnöki órákon esik szó róla – válaszolta a 24.hu kérdésére a Belügyminisztérium a közlekedésbiztonsági tantárgy oktatásával kapcsolatban – írja az eduline.hu

-Hirdetés-

Berzai Zsolt alezredes a februári Rendőrségi Igazgatási Központban megrendezett VIII. Iskolarendőr Szakmai Napon beszélt arról, hogy a 2023/24-es tanévben hangsúlyosabb lesz a biztonságos közlekedés oktatása, ami – bár még gyerekcipőben jár – később akár vizsgaköteles tárgy is lehet az iskolákban.

„A cél az, hogy egy gyerek ne azért biciklizhessen a főúton, mert már betöltötte a 12. életévét, és a KRESZ szerint megteheti, hanem azért, mert már képes és felkészült rá”

– idézi a lap.

A Belügyminisztérium szerint a tantárgyból egyelőre még nem kell vizsgázni, és az oktatása – mivel az az osztályfőnöki órákon történik – az órák számát sem növeli. Az órákon egyelőre a fenntartható közlekedési módokat és a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés fontosságát részesítik előnyben. A kerettanterv szerint a közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó tananyagok és segédletek a KRÉTA felületen elérhetők.

Berzai Zsolt alezredes úgy véli, a közlekedésbiztonsági tantárgy hatása leghamarabb 5-10 év múlva érződhet.

 

Forrás: eduline.hu
Kiemelt kép: illusztráció / canva.com 

MEGOSZTÁS
Írta: vira