Idén második alkalommal hirdette meg lekvárversenyét az Akasztói Fürge Ujjak Kézimunkakör, melyre már a nyár közepén megnyitották a “nevezést”. Szép számmal érkeztek is az ízletesebbnél ízletesebb lekvárok, végül 65 üveg szállt versenybe. 

-Hirdetés-

Az eredményhirdetést az Akasztói Kisasszony-napi Búcsú szombatjának délelőttjén tartották a Piripara Alkotóházban.

Kapcsolódó cikk
Látványos felvonulások és koncertek a Kisasszony-napi Búcsú középpontjában
Látványos felvonulások és koncertek a Kisasszony-napi Búcsú középpontjában
Szeptember 9-én folytatódtak az Akasztói Kisasszony-napi Búcsú programjai. A napot egy motoros találkozóval nyitották, ahol Hölgy és motorja szépségversenyt hirdettek: ...

A mintákat egy négytagú zsűri kóstolta meg, értékelte és pontozta. A zsűri tagjai voltak: Vargáné Topor Erika, Fehér Dominika, Németh László és Németh Csaba.

A zsűrinek több mint félszáz terméket kellett értékelni 

Az eredményhirdetésen Kisléghy Györgyné Ágnes köszöntötte a megjelenteket. A díjak átadásában Suhajda Antal polgármester úr és Fehér Dominika segédkezett. Az eseményen a Vízkereszt Citerazenekar szolgáltatta a muzsikaszót.

Az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar is fellépett az eseményen

A kézimunkakör tagjai az eredményhirdetést összekötötték az úgynevezett házias ízek kóstolójával is, így aki ott volt szombaton délelőtt a díjátadón, az kóstolhatott a lekvárok mellett: mézet, házi kenyeret, kürtöskalácsot vagy éppen chili paprikából készült termékeket is. De megtisztelte az eseményt jelenlétével a Gourmet & Delicious Manufaktúra is, akik elhozták a nemrégiben nemzetközi díjazásban részesült terméküket is és még sok más különlegességüket.

Kapcsolódó cikk
Gasztro Oscar-díjban részesült a Tabdiban készült mustár
Gasztro Oscar-díjban részesült a Tabdiban készült mustár
Rangos elismerésben részesült a Tabdiban található Gourmet & Delicious Manufaktúra a 2023-as Great Taste Awards-on, melyet a világon a gasztro...
A lekvárverseny végeredménye

Sárgabaracklekvár:

1. Judák János
2. Németh Lászlóné
3. Turú Anita

Szilvalekvár:

1. Gubán Sándorné
2. Németh Lászlóné
3. Németh Lászlóné

Bogyós gyümölcsből készült lekvár:

1. Teknyős Flóra (szederlekvár)
2. Doróné Turú Evelin (eperlekvár)
3. Horváthné Szőke Csilla (málnalekvár)

Különdíjban részesültek: Csehi Istvánné (füge-őszibarack lekvár), Horváthné Szőke Csilla (őszibaracklekvár), Judák János (meggylekvár), Varga Krisztina (részeges szilva csokoládéval), Németh Antalné (narancslekvár), Takács Ibolya (birsalmasajt), Gordos Izabella (őszibaracklekvár), Cende Mirjana (fügelekvár).

Az eseményen kóstolni is lehetett a helyi és környékbeli ízekből

A házias ízek kóstolóján több helyi és vidéki termelő termékeit kóstolhatták meg az eseményen résztvevők:

Lehota Istvánné – házi tészta, paprikafűzér
Németh Csaba – grillázstorta
Németh László – ízletes gyümölcsök
Hubert János – frissen sült házi kenyér
Németh Antal – füstölt áru
Krizsán György – szintén ízletes füstölt áru
Flórián Csaba – több fajta méz
Varga-Farkas Tünde – kürtőskalács
Varga Krisztina – chili paprikából készült termékeivel mutatkozott be
Vargáné Topor Erika – nemzetközi díjazású gourmet termékeit hozta el
Gulyás Antal – finom, nap érlelte szőlő
Kalmár Benedek – dísztökkel és kukoricával gazdagította a kínálatot.

Sokan meglátogatták a sátrat

A szervezők köszönik a sok lekvárt és a kiállítóknak a megjelenést.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS