Nagy várakozás előzte meg a vármegyei I. osztályban induló új kiskőrösi egyesület a Kiskőrösi KSE férfi kézilabda csapatának szereplését. Az együttes alapjait a tavaly NB II-ben szerepelt helyi gárda játékosai adják, így abban a reményben kezdték el az őszi szezont, hogy a bajnokságban meghatározó szerepet töltsenek be.

-Hirdetés-

A csapat az új bajnoki szezont a kecskeméti NJE – Euroscale Group elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdte, ahol a fiúk szoros csatában 24-23 (12-10) arányú győzelmet arattak. A másdik fordulóban hazai környezetben fogadták a Kiskunhalasi UKSC együttesét, akik ellen 33-26-ra (15-9) nyertek: Petrócz-Kis – Hunyadi 1, Ruskó 4, Laki 6, Bezsenyi 2, Barna 12, Gucsi. Csere: Káldi (k), Dózsa, Fang 1, Geiger 3, Kiss Tóth B. 1, Kulcsár, Polereczki, Turi 1, Wágner 2. A találkozót nagy érdeklődés mellett rendezték meg, hiszen sokan buzdították a kiskőrösi csapatot a lelátóról. Az első félidőben sokáig felváltva estek a gólok és nem nagyon volt nagyobb különbség a csapatok között egyetlen találatnál. Az első játékrész végén aztán a kiskőrösiek lendületes játéka és a lerohanásból szerzett gólok miatt a hazai csapat szerzett hatgólos előnyt a szünetre (15-9). A második játékrészben már 9 góllal is vezetett a kiskőrösi együttes, nem forgott veszélyben a hazaiak győzelme és jobb helyzetkihasználással nagyobb arányban is nyerhettek volna. A találkozó végén vastapssal köszönte meg a hazai szurkolótábor a szép győzelmet a kiskőrösi csapatnak.

 

Horváth András – Kiskőrösi KSE edzője:
-Az első fordulóban Kecskemétre látogattunk, ahol egy nagyon keményen kézilabdázó ellenféllel szemben sikerült igen fontos győzelmet szereznünk. A jó bajnoki rajt után a kiskunhalasiak elleni találkozóra készültünk és szerettünk volna hazai környezetben is nyerni. Örülök annak, hogy bő a keretünk, így megfelelő létszámú játékossal tudtunk készülni a héten a pályára lépni a kiskunhalasiak ellen. Arra törekedtünk ma, hogy mi diktáljuk a tempót, de az látszik még, hogy vannak hibáink. Talán a mérkőzés alakulását jelentősen befolyásolta, hogy a kiskunhalasiaknak a cserepadon két mezőnyjátékosuk és egy kapusuk ült, erővel mi sokkal jobban bírtuk a találkozót. Úgy gondolom, hogy amennyiben a végjátékokban, a helyzetkihasználásban pontosabbak vagyunk, akkor akár nagyobb gólarányú győzelem is születhetett volna ma. Beszélnem kell arról is, hogy nagyon jó érzés volt ilyen szép számú szurkolótábor előtt játszani, rég voltak ilyen sokan egy mérkőzésünkön, ezért a nézők támogatását ezúton is szeretném megköszönni. A célunk az, hogy a bajnokság során olyan eredményeket érjünk el, amivel harcban lehetünk a dobogós helyekért.

Kapcsolódó cikk
Készül a vármegyei I. osztályú bajnokságra a kiskőrösi férfi kézilabdacsapat
Készül a vármegyei I. osztályú bajnokságra a kiskőrösi férfi kézilabdacsapat
Sokéves NB II-es szereplés után a kiskőrösi felnőtt férfi kézilabdacsapat az újonnan alakult Kiskőrösi Kézilabda Sportegyesület keretein belül a vármegyei...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (65 db kép)
MEGOSZTÁS