A Bács-Kiskun Vármegyei U16-os labdarúgó bajnokság első fordulójában szomszédvári rangadót játszottak. Az utánpótlás korosztályos bajnokság déli csoportjában is kezdetét vette az új bajnoki szezon, mely első játéknapján a Kiskőrösi LC gárdája hazai környezetben fogadta az Akasztói Focisuli SE csapatát. A szeptember 16-án lejátszott találkozó egy szoros első félidőt követően hétgólos kiskőrösi győzelemmel zárult.

-Hirdetés-

Kiskőrösi LC-Akasztói Focisuli SE 8-1 (2-0)

A kiskőrösi csapat

Kiskőrösi LC: Csatlós – Juhász, Csík, Brada, Viczián (Virág), Sipos (Grausza), Ojtózi (Pohankovics), Kovács K., Seidel, Tiricz (Ambrus), Volák.

Az akasztói csapat

Akasztói Focisuli SE: Megyes – Szabó Zs., Oravecz, Lázár, Bognár (Kanalas), Baka, Torgyik, Maros, Kálmán (Borsos), Bial, Jánni.

A mérkőzés elején az akasztóaiknak voltak helyzetei és akár a vezetést is megszerezhették volna. A kiskőrösiek az első negyedórát követően fokozatosan kerültek egyre nagyobb fölényben és sorra dolgozták ki a helyzeteket. A 26. percben Brada Bence szerezte meg a vezetést a kiskőrösieknek (1-0), majd a szünet előtti pillanatokban Viczián Attila növelte tovább a hazaiak előnyét (2-0). A második félidőben helyenként szemre is tetszetős akciók végén lőtt gólokkal megérdemelten nyert ilyen nagy árányban is a kiskőrösi csapat. A második játékrészben a kiskőrösiek közül három találatot szerzett Kovács Kristóf, duplázott Brada Bence és a kapuba talált még Csatlós László, az akasztóiak részéről pedig szabadrúgásból lőtt gólt Szabó Zsombor.

Biácsi Gábor – Kiskőrösi LC edzője (U16):
-A csapatunk az új bajnoki szezonra nehezen állt össze, mert sokan tanulnak vidéken és több sérültünk is van a keretben. Mindezek mellett én is csak az utolsó pillanatban lettem a fiatalok edzője, így szeptember eleje óta csak néhány edzéssel a hátunk mögött léptünk pályára a mai napon. A csapat felkészítésében a fiatalokkal korábban dolgozó Füleki Antaltól és Szlovák Lászlótól nagyon sok segítséget kaptam, így a mai siker nekik is köszönhető. A találkozó elején meglepett bennünket az akasztói gárda és már ekkor változtatni kellett a védelmünkben. Szerencsére a kapusunk és a védőink is menteni tudtak két esetben is, így átvészeltük ezt az időszakot bekapott gól nélkül. A szerkezeti változtatás után már mi vettük át a játék irányítását, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki és már az első félidőben több góllal vezethettünk volna. A szünet után magukra találtak a fiúk és már több olyan elemet visszont láttam a pályán a játékunkból, amelyeket az edzéseken gyakorolunk. Nem találtuk a gólokat, hanem felépített támadások után szereztük azokat. A tervek tekintetében én már a kezdéskor elmondtam, hogy maximalista vagyok, ami annyit jelent, hogy a bajnoki cím megszerzése a célunk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS