A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság hatodik fordulójában szomszédvári rangadót játszottak Kecelen. Az említett játéknapon szeptember 17-én a Kecel FC gárdája a Kiskőrösi LC együttesét fogadta, melynek során nagy küzdelemben nyertek a vendégek.

-Hirdetés-

Kecel FC-Kiskőrösi LC 2-3 (1-1)

A Kecel FC csapata

Kecel FC: Sziráczki – Vata (Kámán), Bányai, Killer, Döbrentei, Sajdik (Fenyvesi), Gavula, Pata, Králik, Torma, Ferenczi.

A Kiskőrösi LC csapata

Kiskőrösi LC: Tóth Z. – Mijailovic (Agócs), Pekker, Dulai (Torgyik), Gyenizse B. (Gyenizse T.), Csáki, Szabó G., Amin (Szabó D.), Barkóczi, Lajkó, Godslove (Karf).

A találkozó a középpályán hozott nagy küzdelmet és a mérkőzés elején nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk. A 7. percben a keceliek szerezték meg a vezetést, amikor Killer Mátét a bal oldalon üresen hagyták a kiskőrösi védők, aki a magabiztosan értékesítette a ziccerét (1-0). Nem sokkal később a keceli Vata Zalán került tiszta helyzetbe, de a középre tartó lövését tudta védeni Tóth Zoltán. A hazai csapat részéről Bányai János is közel állt a gólhoz, de szabadrúgása után bravúrral ütötte ki a labdát Tóth Zoltán. A 29. percben jobb oldali szabadrúgást végezhetett el a kiskőrösi gárda, melynél a labdát Mijailovic Zalán ívelte középre és Egejuru Godslove fejesét még hárítani tudta a hazaiak kapusa Sziráczki Armand, de a kipattanó labdát közelről fejelte a kapuba a nagy lendülettel érkező Dulai Máté (1-1). A szünet után az 52. percben a csereként beálló kiskőrösi Szabó Dávid maradt üresen a bal oldalon és a kapussal szemben állva lőtte ki a labdával egy szép mozdulattal a kapu bal alsó sarkát (1-2). Az 56. percben ismért Szabó Dávid volt a kiskőrösi gólszerző, aki szinte az első góljához hasonló helyzetből lőtte a labdát a keceli kapu jobb oldalába (1-3). A fiatal kiskőrösi Szabó Dávidnak nem sokkal később a mesterhármasa is meg lehetett volna, de egy jobb oldali beadás után a kapu mellé lőtte a labdát közelről. A keceliek a találkozó utolsó harmadában próbáltak gólt szerezni és a 81. percben Killer Máté révén szépíthettek volna, de a hazai támadó a kapusba rúgta a labdát. A találkozó hajrája lüktető játékot hozott, és mindkét oldalon adódtak helyzetek. A 90. percben a hazai próbálkozások gólt eredményeztek, amikor Gavula Levente kapott jó labdát a jobbösszekötő helyén és a kapussal szemben állva értékesítette a helyzetet (2-3). Az utolsó percekben nagy küzdelem folyt a pályán, de újabb gól már nem született, így a kiskőrösiek vesztett helyzetből fordítva nyerték meg a szomszédvári rangadót.

Vata Zalán – Kecel FC játékosa:
-Mindenek előtt gratulálni szeretnék ezúton is a kiskőrösieknek a győzelmünkhöz! Úgy gondolom, hogy a mérkőzésen közreműködő második számú játékvezető asszisztens pedig nagyon szégyellje magát és nézzen majd magába.

Márton Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:
-Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a második félidőben nyújtott teljesítményéhez. Bíztató, hogy sok dolgot kapok már vissza a csapattól, amit az edzéseken gyakoroltunk. Ilyen volt az első félidőben, amikor egy szöglet variáció után büntetőgyanús helyzetet sikerült kialakítanunk, de úgy látom, hogy a védekezésünk is egyre jobban összeáll. Az első félidőben nyújtott játékunkkal egyáltalán nem voltam megelégedve és ennek a szünetben hangot is adtam az öltözőben. Úgy gondolom, hogy a második félidőben már megfelelő volt a csapat hozzáállása egy ilyen rangadóhoz, nagy szívvel és lelkesedéssel játszottunk és jól használtuk ki a helyzeteinket. A mérkőzés alakulását döntően befolyásolta, hogy a szünetben beállt Szabó Dávid két gólt is szerzett és a szerkezeti változtatások is ma jónak bizonyultak. Fejlődünk, haladunk előre a játékban, de azt látni kell, hogy az eladott labdák tekintetében javulnunk kell. Természetesen most jó a hangulat az öltözőben, készülünk a Harta elleni találkozónkra, amelyen hazai környezetben a győzelem a célunk.

MEGOSZTÁS