2023. szeptember 15-én pénteken labdarúgó mérkőzésekkel vette kezdetét a XXIV. Falunap Páhiban. 

A 13 órától kezdődő körmérkőzéseket, a helyi általános iskola felső tagozatos diákjaiból szervezett csapatok alkották, ahol lehetőséget kaptak a foci iránt érdeklődő lányok is labdabűvölő tudományuk bemutatására.                                                                          A végső sorrend:

-Hirdetés-

1.helyezett: Narancs csapat
2.helyezett: Lila csapat
3.helyezett: Kék csapat

Legjobb mezőny játékos: Kiss Viktor, a legjobb kapus: Földházi Máté, a gólkirály pedig Nédó Medox lett. 

Felnőtt, öregfiúk kategóriában két csapat nevezett, ők egy tétnélküli mérkőzésen saját és a közönség szórakoztatására játszottak egy maratoninak mondható mérkőzést, amit persze gólok döntöttek el, de mindenki nyertese volt, aki a kellemes nyárias időben hódolt a focinak vagy a futballistáknak szurkolt.     

Kora délután kábelek, állványok, hangfalak hada sorakozott fel központban felállított színpad körül, majd előkerültek a hangszerek is. Dobpergés és gitár szólamok törték meg a rendezvény terület csendjét. Hangoltak a zenészek az esti fellépésre. Egy régebbi hagyomány éledt újra, a péntek esti rock koncert. 

19 órától a helyi kötődésű Rockcsontok zenekar tépte a húrokat Bacskay Zoltánnal a soraiban, utánuk pedig a soltvadkerti Kavalkád Rock Band lépett színpadra. Az bandák saját szerzeményeik mellett neves hazai együttesek számaival is szórakoztatták a hallgatóságot.

19:30-tól a művelődési házban mozi várta az érdeklődőket. A büfében frissítők és pattogatott kukorica mellett nagyon népszerű volt a főtt kukorica és a vattacukor, utóbbi Szabó Zoltán keze munkáját dicséri. A majd éjfélig tartó vetítés alatt a Szülői Munkaközösség látta vendégül a kikapcsolódni vágyókat.

21 óra körül megérkezett a focisták várva várt „jutalma” a Supka Zsolt által felajánlott pacalpörkölt. A mérkőzések alatt elfáradt kicsik és nagyok közös vacsora alatt baráti hangulatban idézték fel meccsek hangulatát és méltatták egymás játékát.

Kapcsolódó cikk
Zeneszóval, koszorúzással és lovas felvonulással folytatódott a XXIV. Falunap Páhin
Zeneszóval, koszorúzással és lovas felvonulással folytatódott a XXIV. Falunap Páhin
2023. szeptember 16-án szombaton kora reggel az elmaradhatatlan lovaskocsis, zenés ébresztő mulatós dallamaira ébredhettek a helyiek, jelezve: ma nagy nap...

Szöveg és fotók: Petz Odett

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira