A vármegyei első osztály labdarúgó bajnokság 6. fordulójában az Akasztó a Jánoshalmát fogadta. A hazaiak múlt héten idegenben vereséget szenvedtek, emiatt szerettek volna hazai pályán javítani. Míg a vendégek szintén egy vereséggel a hátuk mögött érkeztek Akasztóra. Így mindkét csapatnak az volt a célja, hogy újra a győzelem útjára lépjen. A találkozón végül szoros csatában hazai győzelem született.

-Hirdetés-

A hazaiak már a harmadik percben megszerezhették volna a vezetést. Kerekes futott el a jobb szélen, majd lapos beadását középen Szabó Zsolt közelről fölé vágta. A 17. percben Bányai szánta el magát lövésre. A lökete megpattant egy vendégjátékoson, ami majdnem a jánoshalmi hálóban kötött ki. A 19. percben egy hazai védelmi hibát kihasználva vezetést szerzett a Jánoshalma. A vendégek előre vágott labdáját Vincze kezelte le rosszul, amelynek következtében éppen Stojanovic Miloshoz került a labda, aki egy állítás után kilőtte a bal alsót, Németh csak beleérni tudott a lövésbe 0-1. A 23. percben Szabó Zsolt cselei után pontosan passzolt Bányaihoz, akinek levágódó lövését tolta ki szögletre Lengyel. A 30. percben Nagy Attila továbbítása után Kerekes került nagy helyzetbe, azonban közelről nem talált kaput. A 42. percben Nagy Attila közeli lövését blokkolták a vendégek, majd az ismétlést Vincze vágta fölé.

Jánoshalmi FC

A 48. percben Lengyel Szabolcs került nagy helyzetbe, azonban Németh jól jött ki a kapujából és lábbal hárított. Egy percre rá Sendula jó húsz méterről megeresztett lövését bokszolta ki Lengyel. Az 52. percben újra Lengyel Szabolcs került helyzetbe, azonban Németh a bal alsóba tartó lövést védeni tudta. Egy perc múlva a túl oldalon Bányai lövését megint kiütötte Lengyel Péter a vendégek portása. A 60. percben Szabó Zsolt tört be a tizenhatoson belülre majd szabálytalankodott vele szemben az egyik vendégvédő. A játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Bányai Máté higgadtan a bal felsőbe vágta 1-1. Sokáig azonban nem volt egyenlő az állás. Hiszen a 68. percben újra a vendégek kerültek előnybe. Kisa passza után a tizenhatos bal sarkánál álló Lengyel Szabolcsról feledkeztek meg a hazai védők. Így egyedül lőhetett kapura a vége gól lett. A jánoshalmi támadó a kijövő Németh mellett gurította el a labdát a jobb alsóba 1-2. Három perc múlva egyenlített az Akasztó. Bajusz szolgálta ki mesterien Vincze Dezsőt. Aki a tizenhatos sarkáról lőtt nagy gólt a bal felsőbe 2-2. A 84. percben Szabó Zsolt ment be megint a tizenhatoson belülre, azonban a szerelni próbáló, becsúszó vendégvédő kézzel ért a labdához. Így újra büntetőhöz jutott a hazai csapat. Megint Bányai Máté állt a labda mögé és most sem hibázott 3-2. A 88. percben Szabó Zsolt továbbítása után Fábián Péter került nagy ziccerbe, azonban Lengyel Péter megint nagyot védett.

Akasztó FC
AKASZTÓ FC – JÁNOSHALMI FC 3-2

Akasztó FC: Németh – Sendula, Herczeg, Doszpod (Bajusz), Kerekes (Fábián), Szabó Zs., Vincze, Makó, Tóth, Nagy A. (Szabó N.), Bányai vezetőedző: Szrenkó István

Jánoshalmi FC: Lengyel P. –  Stojanovic (Hajduk), Jesic (Romoda), Gáspár, Szabó Sz., Suhajda, Nagy D., Zsoldos, Nagy R. (Kisa), Papp, Lengyel Sz. vezetőedző: Fenyvesi Ferenc

Szrenkó István, vezetőedző (Akasztó FC):                                                                      -Kontrolláltuk a mérkőzést. Az első félidőben megvoltak a ziccereink. Az ötösről volt három, amit úgy gondolom be kell rúgni megye egyes szinten. Majd védelmi hibából kaptunk egy gólt. A második félidőre azt kértem a srácoktól, hogy jöjjünk ki és az első negyed órában legyen meg az egyenlítő találat. Igaz, hogy tizenegyesből, de megszereztük és pont a tizenötödik percben. Aztán újra gólt kaptunk, szintén védelmi hibából, de úgy éreztem, hogy a fiúkban van annyi tartás, hogy ki tudunk egyenlíteni. Meg is jött a gólunk. Úgy érzem, hogy mint fejben, mint erőnlétben túlléptünk a Jánoshalmán, és begyötörtük a győztes gólunkat nem érdemtelenül, mivel az ellenfélnek igazából ziccere sem nagyon alakult ki. A mi gyermeteg hibáinkból tudtak gólt szerezni. Nekünk megvoltak azok a ziccerek, amik kijátszott helyzetek voltak. Úgy gondolom megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, amely nem a védelmek napja volt, hiszen nálunk és az ellenfélnél is volt több védelmi hiba, amiből gólt szereztek a csapatok. További sok sikert kívánok a Jánoshalmának!

Fenyvesi Ferenc, vezetőedző (Jánoshalmi FC):                                                             -Mezőnyben hiába játszik tetszetősen az ember, a gólok száma jelenti a pontokat, és mi ma alulmaradtunk sajnos két tizenegyessel is, de a gól az gól. A mi szempontunkból nagyon sajnálatos találkozó volt. Azt gondolom nyerhető lett volna. Gratulálok a hazai csapatnak! A védekezésünk volt picit szervezetlen, illetve nagyon körülményesek voltunk többször is. Nem voltunk megfelelő keménységgel felvértezve a tizenhatosunk környékén vagy a kapunk előterében. Ez nagyon nagy probléma volt. Itt is és ott is voltak helyzetek. Az első félidőben le is zárhattuk volna a meccset, a második félidőben egy szervezett védekezéssel és könnyed játékkal meg lehetett volna az eredményt őrizni. Kértem a fiúktól, hogy a második félidő elején próbáljuk meglőni a másodikat minél gyorsabban, de ez nem így történt, kaptunk egyet ennek ellenére. Utána viszont megint visszavettük a vezetést. Viszont az Akasztó gyorsan visszajött és a harmadik gólt is megszerezte. Azt viszont egy nagyon nagy védelmi hibánk után.

MEGOSZTÁS