Írta: vira

Az 51. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjén vettek részt a kiskőrösi hivatásos tűzoltók 2023. szeptember 16-án Szolnokon. A tavasszal megrendezett vármegyei verseny után jutott nekik az a megtiszteltetés, hogy ők képviselhetik Bács-Kiskun Vármegyét felnőtt csapatként.

A Tűzvarázslók
-Hirdetés-

Az országos döntőn összesen 49 csapat vett részt gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában. A 20 állomásból álló pályán számot kellett adni a csapatoknak logikai, elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtási tudásukról. 8 állomáshelyen komplex és komplikált eseteket kellett felszámolniuk. Bács-Kiskun Vármegye csapatainak első helyszíne egy tömeges baleseti helyszín volt, ahol a megye három csapatának együtt kellett az ellátást megoldani, a többi helyszínen a csapatok önállóan avatkoztak be.

A csapat kategóriájában a VII. helyen végeztek

A Tűzvarázslók nevű felnőtt csapat tagjai első alkalommal vettek részt ilyen jellegű versenysorozatban. A csapat kategóriájában a VII. helyen végzett 80%-os eredménnyel. A csapatvezető elégedett a csapat teljesítményével a feladatok nehézségéhez mérten. Sokat tanultak az országos versenyen és a jövő évben már a tapasztalatokkal kiegészített tudásukkal szeretnék magukat újra megmérettetni. Felkészülésükben sokat segített a kiskőrösi mentőállomás mentőtisztje: Maklári Fruzsina, akinek a csapat ezúton is köszöni a segítséget.

A döntőn való sikeres részvételért emléklapot is kaptak

Szöveg, fotók: Kiskőrös HTP 

MEGOSZTÁS